Lider de la Chișinău: Dacă Băsescu a cheltuit mulţi bani cu Moldova, îl sfătuim să facă economie

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, răspunde declaraţiei recente a lui Traian Băsescu, care a spus că România a cheltuit mulţi bani pentru Republica Moldova, transmite 24h.md.

„Dacă România a cheltuit mulţi bani cu Moldova, îl sfătuim pe Traian Băsescu să facă economie. Noi cumva ne-om descurca cu sărăcia noastră, dar într-un stat independent”, a replicat Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii În PROfunzime, de la Pro TV Chişinău.

„Este clar că povestea cu unirea este o necesitate a lui Băsescu, care are nevoie de o temă electorală în Romania. Acest subiect în Moldova nu stă în ordinea de zi şi nici europenii nu sprijină această idee”, a mai spus Diacov. Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, susţinea, in urma cu o zi, că unirea Republicii Moldova cu România nu este un subiect actual. “Regret că asemenea discuții, purtate în diferite părți ale societății moldovenești și în anumite grupuri din România, au început să fie prea mult contopite cu procesul de apropiere a RM de UE”, declara oficialul european.

“Eu m-am cam săturat de povestea asta: România vrea, dar nu dă bani. România a cheltuit foarte mult cu Republica Moldova, din asistenţa pe care noi am furnizat-o, pentru că noi nu mai suntem la capitolul ţări în curs de dezvoltare, noi contribuim cu bani pentru ţările în curs de dezvoltare. România a cheltuit în ultimii ani circa 500 de milioane, din aceştia 75% s-au dus în Republica Moldova”, a declarat Traian Băsescu, într-o emisiune la B1 Tv.

Din anul 1984, Dumitru Diacov a fost corespondent în RSS Moldovenească al cotidianului moscovit Komsomolskaya Pravda. Între anii 1988 și 1989 a fost consultant la Departamentul de Relații Externe al Comitetului Central al PCUS. În perioada 1989 – 1993, a fost șeful biroului Agenției de Știri TASS în România, la București. Liderul partidului sau Democrat este Marian Lupu, fost presedinte al Parlmanetului de la Chisinau din partea comunistilor, pana la rasturnarea lor de la putere, in 2009.

Mult mai important este ca Dumitru Diacov este um membru de vaza al aliantei pro-occidentale de la Chisinau cuscru al celui mai important om de afaceri din Republica Moldova, Anatol Stati, patron al Ascom Group, companie care a a vut de suferit pagube de 1,5 miliarde de dolari pentru ca fostul regim communist de la Chisinau a considerat ca a sustinut venirea la putere a unei coalitii pro-occidentale, in 2009.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.