Londra: Din grădina botanică regală a fost furat cel mai mic nufăr din lume

Din grădinile regale britanice de la Londra a fost furat un nufăr extrem de rar săptămâna trecută. Scotland Yardul a declanșat o anchetă, deocamdată fără rezultat, relatează metronews.fr, citat de Agerpres.

Poliția londoneză a fost anunțată luni că din serele din Kew Gardens — grădina botanică a familiei regale — lipsește o specie de nufăr foarte rară. Furtul ar fi fost comis joi în sera cu numele prințului Charles, iar poliția a făcut un apel la martori care ar putea da indicii.

Planta furată, Nymphaea thermarum, este considerată cel mai mic nufăr din lume. Descoperită în 1987 în Rwanda — se numește și „nufăr pigmeu de Rwanda” -, planta acvatică a dispărut de atunci în stare sălbatică din cauza distrugerii habitatului său natural.

Dincolo de valoarea sa inestimabilă pentru știință, micul nufăr are astfel și o importantă valoare de piață. În prezent, ultimele exemplare ale plantei — care nu depășește mărimea unei monede de 1 euro — se găsesc la Grădina botanică din Bonn (Germania).

„Personalul nostru se ocupă cu multă grijă de conservarea plantelor și, atunci când apar asemenea incidente, este o adevărată lovitură pentru moralul lui. Tratăm acest furt cu mare seriozitate”, a spus Richard Barley, director al departamentului horticol al Grădinilor Regale britanice. Se pare că furtul este opera unor specialiști: planta crește mai degrabă în mâl decât în apă, așa încât hoțul a fost nevoit să o scoată cu mare precauție de pe lacul cu nuferi din grădina de iarnă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.