Premiul Inimii pentru Ana Bogdan

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost votată câştigătoarea distincţiei Heart Award, pentru contribuţia avută în calificările Billie Jean King Cup, potrivit paginii de Instagram a competiţiei.

Ana Bogdan a câştigat două din cele trei meciuri jucate în aprilie în întâlnirea cu Ucraina, în revenirea echipei României de la 0-2 la 3-2. Ana a obţinut o victorie ”epică” în faţa Elinei Svitolina, care a dat semnalul revenirii, iar în final a făcut pereche cu Jaqueline Cristian la dublu, aducând victoria în faţa surorilor Liudmila şi Nadia Kicenok şi calificând România pentru prima oară la turneul final al competiţiei.

Contracandidatele româncei la acest premiu în Grupa Mondială au fost japoneza Nao Hibino, britanica Emma Răducanu şi germanca Laura Siegemund.

Daneza Clara Tauson a câştigat ”Premiu Inimii” pentru zona Europa/Africa, Grupa I, Julia Riera (Argentina), pentru zona Americilor, Grupa I, iar chinezoaica Xinyu Wang, pentru zona Asia/Oceania, Grupa I, în urma voturilor din social media.

Câştigătoarele premiilor primesc o donaţie din partea Federaţiei Internaţionale de tenis (ITF) pentru a o oferi unei cauze caritabile la alegere. Donaţia este de 3.000 de dolari pentru echipele din calificările Billie Jean King Cup şi de 2.000 de dolari pentru cele din grupele continentale.

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale Billie Jean King Cup. Turneul final al competiţiei va avea loc în perioada 12-20 noiembrie, la Sevilla.

Dacă va trece de Japonia (12-14 noiembrie), România va juca în sferturile de finală (15-17 noiembrie) cu Italia, care nu va evolua în primul tur.

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, pe 14 aprilie, la Fernandina Beach (Florida). În acelaşi weekend, Japonia a trecut de Kazahstan cu 3-1.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.