Lukaşenko: Fără SUA nu poate fi atinsă o stabilitate în Ucraina

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că fără SUA în Ucraina nu poate fi atinsă nici un fel de stabilitate, transmite tvrain.ru citat de UNIMEDIA. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Bloomberg.

„Cel mai mult mă îngrijorează faptul că Statele Unite nu s-au implicat în mod deschis în acest proces. Consider că fără americani nu poate fi atins nici un fel de stabilitate în Ucraina”, a subliniat Alexandr Lukașenko.

Liderul de la Minsk a vorbit și despre dezvoltarea Uniunii Eruasiaticedar și despre integrarea valutară

Conflictul din Ucraina vecina i-a permis lui Lukaşenko, numit în Vest “ultimul dictator din Europa”, să obţină o reducere a izolării ţării sale şi a regimului său autoritar. El a arătat că este gata să acţioneze pentru a menţine independenţa Belarusului, care are frontiere cu Rusia, Ucraina şi UE. Lukaşenko a fost gazda mai multor runde ale negocierilor de pace dintre Kiev şi forţele rebele, ultima având loc în februarie.

Pe acest fond, Lukaşenko, care conduce Belarusul din 1994, doreşte să obţină un al cincilea mandat prezidenţial în 2015, mai cu seamă ca opoziţia este menţinută este firavă şi divizată. Marea problemă a regimului este însă situaţia economiei, care a suferit mult de pe urma limitărilor exporturilor către o Rusie care suferă de pe urma sancţiunilor Vestului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.