Macovei: Politicienii vor să fie aleși ca să se îmbogățească

Monica Macovei a vorbit la B1 TV despre politicienii români, despre care a spus ca vor să fie aleși nu pentru a schimba România în bine, ci pentru a fura din banii publici și din șpăgi.

”Politicienii trebuie să aibă altă meserie. Ei se duc acolo să se îmbogățească. Oricât le dai salariul, ei tot vor fura. Trebuie să alegem politicieni care vor să fie acolo pentru țară. Ne dăm seama uitându-ne la ce au făcut până acum. Nu alegem pe găleată, ci pe aceste criterii, iar comunitățile locale știu dacă omul e un integru, dacă e o haimana, dacă e un afacerist”, a declarat Monica Macovei.

Aceasta a mai susținut că Ponta, acum trimis în judecată, face un rău țării pentru că nu-și dă demisia, iar imaginea României la Bruxelles are de suferit: ”Faptul că Ponta nu vrea să demisioneze nu e înțeles de nimeni. Ați văzut că ungurii în loc să discute pe fondul problemei ne-au spus să tăcem din gură că avem un primar inculpat. La Bruxelles avem de pierdut, deși oamenii fac distincție între clasa politică și români. Problema este că și partidul a spus că-l susține. România pierde încredere în clasa politică. Oricum nu avea mare încredere. Pierde încrederea că nu vei fura și din banii europeni”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.