Mai multe țări europene își îndeamnă cetățenii să părăsească Libia

Mai multe țări europene – între care Marea Britanie, Germania și Olanda – au recomandat cetățenilor lor să plece din Libia, unde un convoi al Ambasadei britanice a fost atacat duminică, în contextul recrudescenței violențelor, relatează AFP, scrie Agerpres.

‘Situația este extrem de imprevizibilă și incertă’, a subliniat duminică ministrul german al afacerilor externe. ‘Cetățenii germani riscă un pericol crescut de răpiri și atentate,’ a afirmat el.

Londra i-a invitat, de asemenea, pe cetățenii britanici aflați în Libia ‘să plece imediat’ prin propriile lor mijloace, recomandând evitarea oricărei călătorii în această țară, potrivit noilor recomandări publicate sâmbătă seara pe site-ul Forreign Office.

Între 100 și 300 de britanici locuiesc în prezent în Libia.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că Ambsada Marii Britanii la Tripoli rămâne deschisă, ‘dar cu un personal redus’ și ‘capacitatea sa de a furniza asistență consulară este foarte limitată’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.