MAI, ultimele informații despre inundații

Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv din patru județe în ultimele 24 de ore, deși nu s-au mai înregistrat situații de risc deosebit pentru populație ca urmare a fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent majoritatea întorcându-se la casele lor, a declarat, sâmbătă dimineață, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Aceasta a precizat că nu sunt localități izolate.

„În ultimele 24 de ore, nu au mai fost înregistrate situații dramatice sau de risc deosebit pentru populație fiind însă evacuate preventiv 113 persoane din patru județe. La această oră (sâmbătă dimineață – nr.) sunt în continuare evacuate doar 34, restul întorcându-se la casele lor. În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate intervenții cauzate de situații de urgență în 155 de localități. Menționez, că nu avem localități izolate. Referitor la situația drumurilor, la această oră, rămân închise DN 2 pe o porțiune de 3 km din județul Vrancea și DN 13 C, la ieșirea din localitatea Vânători, din județul Mureș. De asemenea, circulația pe linia ferată dintre Adjud și Domnești, din Județul Vrancea, a fost deschisă pe un singur fir. În condițiile reducerii ariei de manifestare a fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în această noapte (vineri noapte – nr.), în sprijinul populației au acționat peste 2.000 de pompieri, jandarmi și polițiști”, a spus purtătorul de cuvânt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.