Maica Tereza a fost declarată sfântă

Maica Tereza a fost declarată sfântă, duminică, de Papa Francisc.

Ceremonia oficială de canonizare a fost oficiată în Piața Sfântul Petru din Roma, unde au asistat, potrivit agențiilor de știri, aproximativ 100.000 de credincioși. De asemenea, la slujba au veni şi 12 șefi de state și de guverne.

Maica Tereza a fost, de asemenea, celebrată și în India, unde au avut loc mitinguri și evenimente de voluntariat.

Sute de persoane s-au adunat la sediul „Misionarelor Carității”, ordinul romano-catolic fondat de Maica Tereza în orașul Kolkata, din estul Indiei, în 1950, potrivit Agerpres.

Mai multe călugărițe s-au rugat la mormântul Maicii Tereza și au urmărit apoi ceremonia de canonizare difuzată la televizor. Vizitatorii care priveau pe ecrane gigantice canonizarea din Piața Sfântul Petru au început să aplaude atunci când Maica a fost declarată sfântă de către Papa Francisc.

De asemenea, la parohiile catolice din țară au fost servite mese pentru comunitate.

Maica Tereza a fost beatificată în 2003 de marele său susţinător, Papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea necesită înfăptuirea unui miracol şi reprezintă ultima etapă înainte de sanctificare.

Şi-a dedicat întreaga viaţă semenilor săi, îngrijind bolnavi, copii, oameni suferinzi din întreaga lume.

Maica Tereza a fost o albaneză, romano-catolică, dar despre sine spunea că aparține „în întregime Inimii lui Hristos”.

„După sânge, sunt albaneză. După cetățenie — indiană. După credință, sunt călugăriță catolică. După chemare, aparțin lumii. Iar în ceea ce privește inima mea, aparțin în întregime Inimii lui Hristos”.

Maica Tereza a murit în 1997, la vârsta de 87 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Adela Constantinescu 505 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.