Miting al militarilor disponibilizați: „Te aşteaptă nava Rahova!”

Câteva sute de cadre militare disponibilizate au protestat sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală cerând demiterea lui Traian Băsescu. Aceștia au scandat „Demiterea!”, „Jos Băsescu!”, „Ieși afară, javră ordinară”. 

Pensionarii militari au venit cu fluiere, steaguri şi pancarte cu mesaje printre care „Să mă trântiţi bine!”, „Te aşteaptă nava Rahova” şi „Te-ai crezut pe vapor, ţi-ai bătut joc de popor”.

Participanţii la miting, îndemnaţi de cei cu portavoce, au scandat „Jos Băsescu!”, „Demiterea!”, „Ieși afară, javră ordinară” şi „Veniţi la vot!”.

„Până nu pleacă cu cătușele la mâini noi nu cedăm”, a declarat un protestatar. „Acest om trebuie să plece de la Palatul Cotroceni”,

„Să-și dea demisia de onoare”, au spus alți protestatari.

„Îndemnând cetăţenii României să voteze anti-Băsescu la referendum, îi îndemnăm să voteze pentru statul de drept, împotriva minciunii, hoţiei, ticăloşiei şi trădării. Jos Băsescu!”, a declarat, la rândul său, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru.

„Am hotărât organizarea unui miting de mobilizare generală pentru ca lumea să iasă la vot, la referendum şi să-l demită pe preşedintele Traian Băsescu. Practic, mizăm pe participarea tuturor claselor socio-profesionale, de la pensionari, revoluţionari, cadre militare până la profesori, mineri şi cadre medicale. În mod concret, avem confirmarea particpării la protestul de astăzi a unui număr de 2.000 de oameni din ţară, care au sosit cu autocarele, iar din Bucureşti a unui număr mult mai mare de persoane. Noi credem că vom ajunge la 12.000 de participanţi, iar de rezistat rezistăm cât putem în faţa căldurii”, a mai afirmat Dogaru pentru Agerpres.

Mitingul a fost autorizat pentru două ore. Acesta nu va fi singurul miting al militarilor. Începând de azi, mai multe astfel de mitinguri vor avea loc şi în alte oraşe mari din ţară, au anunțat aceștia.

„Mitingurile şi pichetările au ca scop conştientizarea tuturor cetăţenilor României, care doresc restaurarea statului de drept, să participe la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Îl considerăm pe Traian Băsescu principalul vinovat pentru lichidarea democraţiei constituţionale, încălcarea voinţei naţionale, anihilarea puterilor în stat etc”, se arată într-un comunicat al Sindicatului remis anterior protestului.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a făcut apel la toţi partenerii din cadrul societăţii civile, pentru ca amploarea manifestărilor să-i convingă pe aliaţii din UE şi NATO de reaua credinţă dovedită de Băsescu şi de complicii săi în prezentarea situaţiei din România”, se mai arăta în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.