Ministrul Educației: Cumul de funcții, o invitație la coruperea sistemului

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat, joi seara, că nu este de acord ca persoanele aflate în conducerea universităților să fie implicate activ în politică și să dețină funcții în partide, potrivit stiripesurse.ro.

Mircea Dumitru consideră că acest acest cumul de funcții reprezintă o „invitație la coruperea sistemului”

„Cine are funcție politică importantă, inevitabil va transforma universitatea într-o cutie de rezonanță. Universitatea este mediul instituțional în care trebuie să se dezvolte spiritul liber. E complet greșit să avem acest cumul de funcții, chiar dacă poate suna ca o limitare a unor drepturi. (…) E profund nociv ca în conducerea unei universități să fie persoane care au funcții politice”, a declarat Mircea Dumitru, la Digi 24.

Cu toate acestea, ministrul Educației a menționat că nu i se poate interzice nimănui dreptul de a fi implicat în politică, dar a spus spus că cei care sunt activi în acest domeniu ar trebui să fie „mai rezervați” în legătură cu funcțiile de conducere din universități.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.