Ministrul propus la Sănătate, retras de pe listă

ULTIMA ORĂ Premierul desemnat Dacian Cioloş l-a retras de pe lista Cabinetului său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătăţii, în urma controverselor apărute în spaţiul public după nominalizarea acestuia. Informația apărută inițial pe surse a fost confirmată. Noua propunere a lui Cioloș pentru Ministerul Sănătății este Patriciu Achimaş-Cadariu, şeful Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

Nominalizarea pentru Ministerul Sănătății trimisă Parlamentului în această seară de către prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș este conferențiarul universitar doctor Patriciu Achimaș-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, informează un comunicat de presă al Guvernului.

Andrei Baciu, ministrul propus la Sănătate inițial, a făcut deliciul presei tabloide și nu numai după nominalizare.

În trecut, Baciu a realizat pictoriale sexy activând ca model, a scris tabloidul Libertatea.

Andrei Baciu a terminat Facultatea de Medicină în București în 2011, a lucrat ca rezident într-un spital din Franța și împreună cu liberalul Cristian Busoi s-a implicat într-o asociație pentru drepturile pacienților. Când l-a prezentat duminică, Cioloș l-a descris pe Baciu drept „un tânăr medic chirurg, cu experiență în străinătate, dar și experiență în managementul spitalicesc”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.