Mircea Duşa întăreşte cooperarea militară româno-chineză

Duminică, ministrul Apărării Mircea Duşa s-a întâlnit cu vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale chineze, generalul Xu Qiliang, potrivit agenţiei chineze de presă Xinhua.

Oficialul chinez a arătat că România este una dintre primele ţări care a stabilit relaţii diplomatice cu China şi a adăugat că Beijingul vede ţară noastră că un prieten şi partener de încredere în Europa central-estică.

China acordă o importantă deosebită dezvoltării relaţiilor militare cu România, a mai arătat Xu, adăugând că ţară sa este gata să mărească schimburile şi cooperarea cu România, astfel încât să se dezvolte şi înţelegerea şi încrederea reciprocă.

La rândul său, Duşa a arătat că forţele armate române şi chineze au avut până acum o cooperare apropiată şi de lungă durata, arată Xinhua.

Oficialul român a mai precizat, de asemenea, că ţara noastră este dispusă să aprofundeze cooperarea militară bilaterală cu China în cadrul vizitei curente, realizate cu ocazia aniversării a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări. Romnia si China au stabilit relatii diplomatice in data de 5 octombrie 1949, la 4 zile dupa declararea Republicii Populare Chineze.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dusă, efectuează, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, o vizită în Republica Populară Chineză, la invitaţia omologului său, generalul Chang Wanchuan.

Duşa are programate întrevederi cu generalul Chang Wanchuan, membru al Comisiei Militare Centrale, cu vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale, generalul Xu Qiliang, şi va vizita, totodată, şi Comandamentul Diviziei 3, garnizoană Beijing.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.