Motivul pentru care Dragnea nu donează pentru „Cumințenia Pământului”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că el nu donează bani pentru achiziționarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului’, criticând demersul Guvernului pe care l-a numit „o acţiune strict populistă”.

Dragnea a fost întrebat joi de presă dacă s-a alăturat campaniei de subscripţie publică a Guvernului pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi. Răspunsul liderului PSD a fost negativ. ”Nu cred în astfel de demersuri. Dacă Guvernul consideră că este un obiectiv naţional, se poate face efortul, care nu e foarte mare, să se achiziţioneze. După părerea mea, asta a fost o acţiune strict populistă, care nu poate avea finalitate. Ajungem în situaţia în care nu se strâng toţi banii. Ce se întâmplă cu banii? Cum se gestionează? Se dau banii înapoi, se dau sms-urile înapoi? Eu, dacă aş fi în Guvern din nou vreodată şi aş considera că asta este un obiectiv naţional, de o importanţă naţională, găsim sumele necesare şi îl achiziţionăm pentru România. Să începi o asemenea acţiune populistă, care n-are finalitate, n-ajută pe nimeni”, a spus Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.