Muncitori români, protest în Italia

Aproximativ 30 de români care lucrează în Italia ca şoferi de camioane, dar sunt angajaţi de patronul italian la o firmă din Arad, reclamă că nu mai sunt plătiţi de patru luni, de trei zile ei declanşând un protest în Brescia, în timp ce o plângere a fost depusă miercuri la ITM Arad, relatează Mediafax.

Muncitorii români au declanşat o grevă în Italia, protestând cu autocamioanele pe marginea autostrăzii din regiunea Brescia, în timp ce un grup de reprezentanţi au venit în Arad pentru a se plânge autorităţilor.

Reprezentantul protestatarilor, Florin Dragomirescu, a declarat că s-a adresat Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad în numele tuturor celor 28 de angajaţi români ai firmei, care au semnat cu toţii o reclamaţie.

Conform sursei citate, românii lucrează pentru un patron din Montichiari, regiunea Brescia, dar de un an şi jumătate acesta şi-ar fi închis firma din Italia pentru a deschide una în Arad, astfel că toţi angajaţii români ar fi fost transferaţi pe noua firmă.

„În noile condiţii, noi eram plătiţi cu salariul minim pe economie din România, la care se adăuga diurna în euro, având în vedere că trăim şi lucrăm în Italia, astfel că primeam până în 1.500 de euro pe lună. Salariile din România nu le-am primit în tot acest timp, iar diurnele, adică principala sursă de venit a noastră, nu ne-au fost achitate din octombrie”, a susţinut Dragomirescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.