Muzica românească, pion important pe scena muzicală din Europa

România este la un pas de a deveni un pion important pe scena muzicală a Europei. Aşa începe un articol al agenţiei de presă Reuters care povesteşte despre piaţa muzicală din ţara noastră. Jurnaliştii străini sunt foarte încântați de „fenomenul dance” din România despre care au avut numai cuvinte de laudă.

„În ultimele 18 luni, statele din Europa de Vest au importat numeroase piese muzicale din Balcani. Melodiile «Stereo Love» şi «This Is My Life», interpretate de Edward Maya şi Vika Jigulina, au ajuns pe primele locuri în Topul Billboard al celor mai bune melodii ale anului”, scriu jurnaliştii de la Reuters.

„Producătorii locali au avut ocazia să călătorească, astfel fiind expuşi la cele mai înalte standarde de producţie muzicală”, a povestit managerul Claudiei Pavel, Marius Mateş.

Companiile de specialitate din Marea Britanie, precum Ministry of Sound şi All Around the World, sunt din ce în ce mai interesate de piesele şi artiştii din România. Totuşi, melodiile au de parcurs o cale lungă până ajung în topurile din Vest. „Melodiile ajung în topurile de specialitate din Germania sau Elveţia la aproximativ nouă luni de la lansare”, a declarat Scott Simons, reprezentant al Ministry of Sound.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.