Noi date în cazul arestării polițiștilor acuzați că au mușamalizat un accident

Contestația procurorilor la decizia instanței de a-i lăsa în libertate pe cei opt polițiști acuzați că au mușamalizat un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari, de la Brigada Rutieră, se va judeca de Tribunalul București pe 18 august.

„Ne-am menținut declarațiile în acest dosar, este vorba în primul rând de această cercetare a Parchetului… În 15 ani de zile nu am văzut niciodată ca o victimă care are trei luni de zile timp să depună plângere să fie chemată la Parchet, să fie amenințată că va fi adusă cu mandat de aducere, după care i s-a montat aparatură, atât ei cât și fratelui ei și au fost trimiși să se vadă cu mine pentru a mă instiga la niște întrebări care nu au legătură cu realitatea”, a declarat Marius Maghiari la ieșirea din sediul instanței, potrivit Agerpres.

El a susținut că este vorba de o înscenare și că procurorul de caz este rău-intenționat, dar s-a arătat convins că aceste lucruri vor ieși la iveală. „Înregistrarea este la dosar. S-a constatat că nu am vorbit decât adevărul și tot ce a fost acolo a fost adevărat. (…) Doresc să mă ancheteze orice persoană, orice procuror, orice instanță care consider că este corectă”, a mai spus Maghiari.

Pe 1 august, Judecătoria sectorului 1 a decis că Daniel Piștea și alți șapte polițiști de la Brigada Rutieră și Secția 2 din Capitală, acuzați că au încercat să mușamalizeze un accident rutier, vor fi cercetați în libertate.

Magistrații au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de arestare preventivă a celor opt polițiști.

Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.