Reducerea taxelor de timbru, adoptată de Guvern

Proiectul Ministerului Justiției pentru reducerea taxelor de timbru a fost adoptat, joi, de Guvern. „Aducem justiția mai aproape de oameni”, spune Alina Gorghiu.

Care sunt principalele modificări 

  1. Reducerea costurilor: taxele pentru partaje vor fi reduse semnificativ, chiar și cu 50%. De exemplu, o taxă care era 4500 lei va fi acum 2052 lei. Mulți români sunt în situația în care stau cu bunurile blocate ani de zile pentru ca nu își permit să plătească taxele de partaj. Rezolvăm această situație.

 2. Plata taxei online: se elimină formalitățile inutile. Plata poate fi făcută de pe telefon, iar dovada va fi documentul emis din aplicația bancară.

 3. ONG-urile, vor putea beneficia de acum, de toate tipurile de ajutor public judiciar (onorariu avocat, costuri expertiză, traducător), atunci când acționează pentru apărarea drepturilor și intereselor unor persoane aflate în situații speciale sau în scopul ocrotirii unui interes de grup sau general.

Proiectul va intra în procedură parlamentară și sper să fie votat cât mai curând”, a scris ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. NECONSTITUTIONAL!

  oug80/2013 e neconstitutionala
  mai ramane doar Decizia CCR.

  de fapt Alinutza nu face decat sa dea o aparentza de constitutionalitate,
  TRADARE!

 2. si NIMENI nu vede problema cu TVA=19%….

  -TVA19 pare atat de 2020!!!!!

  pentru inceput propunem micsorarea la jumate,
  0,00%

 3. ”Number 1” dintre sfinți
  Ștefan cel Mare v-așteaptă,
  Să vă sfințiți treaptă cu treaptă ,
  Să fiți mai buni !
  Să fiți mai bravi!
  Să fiți mai vrednici ca alți conclavi!
  Pe Themis și Zeus să nu-i mai târâți în noroi,
  Cu alții ca voi !
  Pe Grădinaru v-a dat să mâne,
  A voastră muncă pentru pâine ,
  În ”Grădina Mamei lui Ștefan cel Mare”!
  La Voroneț v-așteaptă cu multă culoare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.