Noi detalii despre copiii infectați

La o lună de la coșmarul bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic, trei copii încă mai fac dializă la Spitalul Marie Curie, iar un altul abia a ieșit din secția de terapie intensivă, transmite B1 TV.

Medicii țin sub observație copiii pentru că boala poate avea o evoluție neprevăzută. Cu toate acestea, un copil este pregătit pentru a merge acasă cu parinții, la sfârșitul săptămânii.

”Trei copii fac încă dializa peritoneală pentru că evoluția bolii renale acute este totuși de durată. La cel de-al patrulea pacient s-a suprimat ieri cateterul peritoneal, este vorba de acel pacient micuț, de șapte luni, pe care îl pregătim încet să meargă acasă”, a declarat Mihael Bălgrădean, șefa secției de nefrologie de la spitalul Marie Curie.

Atenţia medicilor se îndreaptă acum spre părinții îngrijorați

”Posibilitatea apariției unor mici episoade febrile sau al unor semne de boală acuta pot apărea și nu trebuie să se teama de acestea”, a mai spus medicul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.