O comedie cu Jennifer Aniston în ipostaze scandaloase!

Rolul său în serialul de televiziune „Friends” şi dezamăgirile amoroase au instalat-o în vârful scării de popularitate. „Fata bună” a devenit un star planetar. Jennifer Aniston nu este nici cea mai splendidă actriţă, nu are nici picioarele cele mai lungi, dar are un sex-appeal. Până în iunie 2010, filmele în care a jucat au adus peste un miliard de dolari în Statele Unite şi mai mult de 1,7 miliarde pe plan internaţional. Abonată la comediile romantice, Jennifer Aniston surprinde în rolul unei dentiste nimfomane în filmul în premieră şi pe ecranele din România, cu titlul „Şefi de coşmar” (Horrible Bosses). Titlul este puţin exagerat, dar nu foarte mult, filmul nu este chiar o comedie de vis, dar este amuzantă pentru sezonul estival. Regizat de Seth Gordon, mai cunoscut pentru documentarele „Freekonomiks” şi „The King of Kong” decât pentru comedia „Four Christmases”, „Horrible Bosses” umple ecranul cu o distribuţie de zile mari, dominată de un Kevin Spacey senzaţional, de un Jamie Foxx care apare puţin şi memorabil şi de Jennifer Aniston. Altă apariţie scurtă, dar de neuitat este a lui Colin Farrell.

Metamorfoza unei blonde

Actriţa n-a mai apărut niciodată astfel: brunetă, pe jumătate goală sub bluza albă întredeschisă şi debitând într-un minut obscenităţi cât toţi ceilalţi protagonişti la un loc. Unde a dispărut drăguţa „girl next door” cu care eram obişnuiţi? În comedia americană „Horrible Bosses”, Jennifer Aniston este dr. Julia Harris, o dentistă obsedată sexual care îşi hărţuieşte fără încetare tânărul asistent, de altfel logodit şi foarte îndrăgostit. O vedem luând mâna unui pacient adormit pentru a şi-o pune pe sân, plasându-se în spatele pacientului pentru a-l linge pe gât… Avansurile ei sunt atât de fruste încât criticul de la „New York Times” le-a comparat cu cele dintr-un film porno. În film, trei angajaţi plănuiesc să-şi omoare şefii. Nick (Jason Bateman) îşi urăşte şeful mai ales pentru că îi cere să lucreze dinainte de răsăritul soarelui până după apus. Dale (Charlie Day) îşi urăşte şi el şefa, dr. Julia Harris, pentru că îi face avansuri sexuale. Lui Kurt (Jason Sudeikis) îi plac şi slujba, şi şeful, dar acesta moare şi locul este ocupat de fiul lui psihopat. Cei trei nu-şi pot permite să-şi părăsească slujbele. Într-o seară ei beau şi discută despre ipoteza de a-şi omorî şefii. „Horrible Bosses” este interzis tinerilor sub 17 ani în Statele Unite.

La premiera filmului Nevastă de împrumut

Hotel Waldorf Astoria. Promo cu echipa filmului. Jennifer Aniston, cu bustieră gri şi tocuri ascuţite, se află în centrul unui grup de bărbaţi: trei actori cu care împarte afişul, Jason Bateman, Charlie Day şi Jason Sudeikis, realizatorul, doi scenarişti şi doi producători. Glumele se întretaie. Jen, cum o numesc ziariştii, izbucneşte în râs între două înghiţituri de apă minerală. Nu are decât câteva scene în film, dar aproape toate întrebările îi sunt adresate ei. De ce a acceptat un rol de nimfomană? Nu era riscant? Părinţii ei au văzut filmul? Cum au reacţionat? „Sunt flatată că s-au gândit la mine pentru a interpreta un rol de obsedată sexual, a răspuns ea. Rolurile comice bune pentru femei sunt rare. Acesta este irezisitbil, aş fi fost nebună să-l refuz”. Şi a adăugat: „Sunt convinsă că tatăl meu o să-l adore”.

Cu Brad Pitt

Întregul geniu comic al personajului, care aminteşte de Sue Collini din serialul „Californication” (încarnată, în genul mai matur, de Kathleen Turner), se bazează pe abordarea unui comportament asociat de obicei bărbaţilor, cel de prădător sexual. Pentru a juca acest rol într-un mod total dezinhibat, Jennifer Aniston a simţit nevoia să se metamorfozeze. „Nu puteam deveni această femeie fără a-mi schimba aspectul fizic, a explicat ea. Voiam să fie brunetă. Pentru mine era ca o costumaţie. A fost un adevărat război cu producătorii, care nu acceptau această perucă. Se temeau că nu voi fi recunoscută. Dar am insistat şi am câştigat”. Subiectul filmului este oarecum stupid, forţat poate, ca într-un carusel rapid de situaţii imposibile. Dacă ai sau ai avut vreodată un şef care te tortura, acest film te răzbună cu vârf şi îndesat.

Cu „Horrible Bosses”, ea schimbă deci direcţia. Şi îi reuşeşte. Nu numai că dovedeşte un excelent talent pentru comic, dar este mai sexy ca niciodată. La 42 de ani, Jennifer Aniston are un aspect ireproşabil. Pielea este perfectă, talia fină, şoldurile arcuite. Fie că pozează îmbrăcată numai cu o cravată pe coperta unei reviste americane sau defilează ţanţoş în dessou-uri prin faţa camerei, corpul ei, sculptat de anii de yoga, este teribil de sexy. S-a spus chiar că Victoria Beckham nu şi-a putut stăpâni gelozia văzând o fotografie recentă a actriţei în bikini. „Când îmbătrâneşti te simţi mai bine în pielea şi în corpul tău. N-aş fi putut juca personajul Julia Harris când aveam 20 de ani. Odată cu vârsta, cucereşti o anume libertate”, a declarat actriţa.

Cu Charlie Day în Horrible Bosses

În ciuda criticilor proaste, filmul a obţinut 28 de milioane de dolari din primul weekend de lansare, dejucând toate pronosticurile. Este o veste bună pentru actriţă. Genul cinematografic la care era abonată până acum, „rom com” (abreviere a „romantic comedy” sau comedie sentimentală), este poate pe cale să se demodeze. Ultimele ei filme n-au mers întotdeauna bine pe piaţă. „Când o va lăsa Hollywood-ul pe Jennifer Aniston să cadă?”, se întreba revista „Forbes” în august 2010, subliniind că onorariile ei mirobolante nu erau justificate de performanţele comerciale. Cu un venit estimat de „Forbes” la 28 de milioane în 2010, Aniston este a treia actriţă cel mai bine plătită din lume, după Sarah Jessica Parker şi Angelina Jolie. Ironie supremă: de doi ani, veniturile ei le depăşesc chiar pe cele ale celebrului ei fost soţ Brad Pitt.

Înainte de acest palmares, Aniston se distinsese drept actriţa de televiziune cel mai bine plătită. În perioada „Friends”, Jennifer Aniston nu turna un episod pentru mai puţin de un milion de dolari. Şi când serialul care a făcut-o celebră s-a oprit, după 10 ani şi 236 de episoade, ea a fost singura dintre actorii lui care a reuşit să se relanseze la Hollywood.

Împreună cu iubitul său, actorul Justin Theroux

Desigur, „Friends” a marcat epoca sa. Desigur, coafura lui Rachel-Jennifer a fost copiată de mii de americance, care se puteau identifica fără greutate cu această celebritatea atât de „normală”, de umană, de accesibilă. Dar pentru mulţi observatori, stabilirea valorii de piaţă a actriţei s-a datorat mai ales căsătoriei cu Brad Pitt, care i-a deschis uşile studiourilor de cinema. Timp de mulţi ani cuplul cel mai glamour al Hollywoodului a monopolizat copertele revistelor. Acum Jennifer Aniston are un nivel de popularitate de invidiat. Divorţul lor a declanşat pasiuni şi a împărţit America în două tabere ireconciliabile, echipa Aniston şi echipa Jolie. Această melodramă planetară a vândut multe ziare, dar şi multe locuri în cinematografe. Ea a pregătit în mod ideal terenul pentru „The Brake-Up”, filmul care i-a permis lui Jen să exorcizeze divorţul ei, uitându-l pe Brad în braţele lui Vince Vaughn.

Noua idilă cu actorul Justin Theroux

În Friends, alături de David Schwimmer

Viaţa particulară vine în ajutorul box-office-ului. La Jennifer Aniston a devenit aproape un sistem. La fiecare premieră ea defilează pe covorul roşu la braţul unui nou iubit, în general mai tânăr decât ea, uneori partenerul de pe ecran. Şi ce defilare! O relaţie de patru ani şi o logodnă cu Tate Donovan s-a încheiat din pricina unor diferenţe evidente. Ea iubea luxul şi avea mari ambiţii profesionale, iar el se mulţumea cu ce îi oferea viaţa în fiecare zi şi atât. Relaţia sa cu actorul Brad Pitt a fost foarte mediatizată. Jennifer s-a căsătorit cu Brad pe 29 iulie, 2000, în Malibu, nuntă care a costat peste un milion de dolari. Ani de zile căsătoria lor a fost considerată un succes foarte rar la Hollywood, dar zvonuri cum că relaţia lor nu ar mai fi bună au început să circule atunci când Brad Pitt a apărut la premiera filmului „Ocean’s Twelve” fără soţia sa. În 2005, cuplul a fost văzut în insulele Caraibe alături de Courtney Cox (colega ei din serialul „Friends”) şi soţul acesteia. Fotografiile surprinse cu Jennifer şi Brad îi înfăţişau pe aceştia ca fiind tandri şi sărutându-se. Însă, câteva zile după aceasta, cei doi au şocat fanii când au anunţat că se despart. Au apărut apoi zvonuri cum că Brad şi Angelina Jolie ar avea o relaţie, dar amândoi au negat zvonurile de adulter. Jolie a declarat: „A fi intimă cu un bărbat căsătorit, după ce tatăl meu a înşelat-o pe mama, nu este ceva ce aş putea ierta. Nu m-aş putea uita în oglindă dimineaţa dacă aş face aşa ceva. Nu aş fi atrasă de un bărbat care îşi înşală soţia”. Aniston a intentat divorţ la data de 25 martie 2005.

Cu Adam Sandler în Nevastă de împrumut

După actorii Vince Vaughn, de care s-a îndrăgostit în timp ce filma „Brake-Up”, Gerard Butler şi Christopher Gartin, rockerul cu 9 ani mai tânăr decât ea John Mayer şi manechinul Paul Sculfor, acum a venit rândul actorului Justin Theroux, întâlnit în timpul filmărilor la „Wanderlust”. Cu el, un actor nu atât de celebru ca Pitt şi nici măcar la fel de faimos ca ea, trăieşte o frumoasă poveste de dragoste. Dacă ar fi să credem ziarele, Theroux a părăsit-o pentru ea pe iubita lui din tinereţe, designerul de modă Heidi Bivens, cu care forma un cuplu de 15 ani. Cât despre Jen, şi-ar fi pus în vânzare casa din Beverly Hills pentru a se muta cu el la New York, unde a cumpărat, pentru 7 milioane de dolari, un duplex cu terasă în West Village. Recent, cei doi s-au afişat cu inele şi ceasuri identice. Toată lumea şi-a ţinut răsuflarea. „Daily Mail Reporter” scria că, recent, Jennifer şi Justin Theroux au sărbătorit aniversarea de 40 de ani ai lui Justin, în Hawaii, unde au închiriat o proprietate cu 7.000 de dolari pe noapte.

Scenă din Friends

„M-am întâlnit cu toate soiurile de bărbaţi: durul, drăgălaşul, tocilarul, genul alunecos, bărbatul superb pe care toate femeile îl iubesc”, mărturiseşte ea.

Pe scurt, viaţa ei seamănă cu filmele pe care le face şi acestea seamănă cu viaţa.

Dar dispozitivul are limitele sale. Dacă cele mai mici fapte şi gesturi ale lui Jen, urmărite la orice oră şi în orice loc de un nor de paparazzi, continuă să facă să prospere presa de scandal, asta nu se traduce întotdeauna într-o bună reţetă de box-office. O familie foarte modernă, în care ea joacă rolul unei femei de 40 de ani din New York care se hotărăşte să recurgă la inseminare artificială din lipsă de partener, a fost un eşec anul trecut, chiar dacă tematica sa era o mană cerească pentru cronicari.

Chiar înainte de asta, „Management” şi „Love Happens” nu avuseseră succes de public. Oare acesta obosise să vadă pe ecran veşnicii celibatari? Cât timp pot suscita interes poveştile de amor fără speranţă pe scenă, ca şi în oraş?

Viaţa lui Jennifer seamănă cu filmele pe care le face şi acestea seamănă cu viaţa ei

Cu prietenul său cel mai sincer

Recent a primit o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame.

Jennifer Aniston, pe numele adevărat Jennifer Joanna Anastassakis, s-a născut în februarie 1969, la Sherman Oaks (Los Angeles). Nu este numai actriţă, ci şi realizatoare, scenaristă şi producătoare. Părinţii săi sunt actorii John Aniston şi Nancy Dow. Din partea tatălui are descendenţi greci, iar din partea mamei, italieni şi scoţieni. Naşul său a fost actorul Telly Savalas, cunoscut din filmul „Kojak”, cel mai bun prieten al tatălui său. În copilărie a locuit un an în Grecia împreună cu familia. Mai târziu s-au mutat la New York. Studiile şi le-a făcut la şcoala Rudolf Steiner şi Liceul de Muzică şi Artă Dramatică Fiorello H. LaGuardia din Manhattan. A jucat în producţii care nu au fost prezentate pe Broadway, precum „For Dear Life” şi „Dancing on Checker’s Grave”, şi s-a întreţinut având mai multe joburi part-time, printre care ospătăriţă, operator telefonic şi curier. În 1989 s-a mutat la Los Angeles. În 1996 a fost apreciată pentru prestaţia sa din filmul independent „She’s the One” (cu Edward Burns şi Cameron Diaz). În 1997 obţine primul său succes notabil în filmul „Picture Perfect”, unde apare alături de Kevin Bacon şi de Jay Mohr, deşi filmul n-a fost apreciat de critică. În acelaşi an joacă, împreună cu Dylan McDermott şi Sarah Jessica Parker, în „There Was You”. Sunt de reţinut, de asemenea, „Office Space” în 1999, „The Good Girl” în 2002 şi „Friends with Money” din 2006. Cel mai mare succes la public şi implicit pentru cariera sa l-a avut cu lungmetrajele comerciale „Bruce Almighty” din 2003, unde interpretează rolul iubitei personajului principal, încarnat de Jim Carrey, „Along Came Polly” din 2004. După două mici filme independente, printre care „Wanted”, cu Meryl Streep, „The Break-Up” în 2006, „Marley & Me” din 2008 şi „He’s Just Not That Into You” din 2009 îi consolidează cariera.

Lăsându-şi amprentele pe celebrul Hollywood Walk of Fame

Primul său rol într-o producţie de televiziune a venit în 1990, într-o serie de scurtmetraje. A apărut după aceea în „Day Off”, de Ferris Bueller, producţie care a fost mai târziu suspendată. Nu a fost primul serial în care a apărut şi care s-a suspendat. Au mai urmat „The Edge” şi „Muddling Through”. După apariţia în filmul horror „Leprechaun”, Aniston, descurajată de reacţiile publicului şi presei de specialitate, a vrut să renunţe la cariera de actor. Decizia sa s-a dovedit a fi una pripită pentru că a reuşit să ia castingul pentru sitcomul (comedia de situaţie) „Friends”, care a avut un succes extraordinar şi a propulsat-o printre cei mai bine cotaţi actori de la Hollywood. Obţine recunoaşterea internaţională cu personajul Rachel Green, graţie căruia obţine o mulţime de titluri, cum ar fi „cea mai simpatică” şi „cea mai frumoasă” femeie de la Hollywood, dar, mai ales, un Premiu „Emmy”, un „Golden Globe” şi un premiu al Ghildei Actorilor.

Provocatoare actriţă

În 2006, regizează scurtmetrajul „Room 10”, o melodramă plasată în mediul spitalicesc, avându-i în rolurile principale pe Robin Wright Penn şi Kris Kristofferson.

Urmează un şir de roluri romantice, începând cu „Marley & Moi”, împreună cu Owen Wilson, un film cu succes internaţional, care a deţinut în Statele Unite locul I în box-office timp de două săptămâni.

„Love Happens”, cu Aaron Eckhart, „Ce gândesc bărbaţii”, „The Bounty Hunter”, în 2010, cu Gerard Buttler, sunt succese de casă, chiar dacă nu au parte întotdeauna de laudele criticilor.

În 2011 a jucat şi în „Nevastă de împrumut” (Just Go with It), în regia lui Dennis Dugan, alături de Adam Sandler şi Brooklyn Decker, care a fost difuzat şi în România. În filmul „Nevastă de împrumut”, pentru a ascunde o minciună nesăbuită, un chirurg plastician, care-i face curte unei profesoare, cu mult mai tinere, o roagă pe asistenta sa, extrem de loială, să joace rolul nevestei de care chipurile intenţiona sa divorţeze. Din cauza acestei minciuni, trebuie să intre în joc şi copiii asistentei, iar pe toţi îi aşteaptă un weekend în Hawaii care până la urmă le va schimba viaţa.

Sexy şi rea în Horrible Bosses

Scenariul le aparţine lui Allan Loeb şi Timothy Dowling şi este bazat pe „Cactus Flower,” un scenariu de I.A.L. Diamond, după o piesă de Abe Burrows, inspirată după o piesă franceză de teatru de Barillet şi Gredy. Scenografia e semnată de Perry Andelin Blake, iar costumele de designerul Ellen Lutter. Muzica e compusă de Rupert Gregson-Williams. Aranjamentele muzicale sunt realizate de Michael Dilbeck, Brooks Arthur şi Kevin Grady.

Este aşteptată pelicula „Wanderlust”, a regizorului David Wain, pe un scenariu semnat de Ken Marino şi David Wain, în care Jennifer Aniston îi are ca parteneri pe Paul Rudd, Justin Theroux, Malin Åkerman, Lauren Ambrose, Joe Lo Truglio, Kathryn Hahn, Alan Alda.

Este o comedie în care Jennifer Aniston şi Paul Rudd formează un cuplu căsătorit care, după ce soţul rămâne fără slujbă, încearcă să scape de societatea modernă, părăsind New York-ul. Ei pleacă spre Georgia, dar pe drum stau la un hotel prost, care se dovedeşte a fi o comunitate hippie. Justin Theroux a intrat în distribuţie în iunie 2010, în locul lui Fred Armisen, care fusese ales iniţial pentru rolul nudistului Wayne Dunbara. Paul Rudd s-a reîntâlnit pe platou cu Jennifer pentru prima dată după cei 7 ani în care au jucat amândoi în sitcomul „Friends”. Lansarea peliculei este prevăzută pentru ianuarie 2013.

Scenă din Nevastă de împrumut

Jennifer Aniston a apărut în mai multe videoclipuri publicitare, pentru „Heineke”, „L’Oreal” sau compania de băuturi „SmartWater”. A lucrat mai mult de un an la un nou parfum lansat în 2010 la „Harrods”, intitulat „Lolavie”, făcând chiar topless. Ea recunoaşte că a fost foarte prinsă de acest proiect, implicându-se în toţi paşii până ca acesta să fie lansat pe piaţă: de la crearea aromei până la campania de publicitate, tot ea fiind cea care a ales decorul pentru şedinţa foto, în Cabo San Lucas, Mexic, locul preferat pentru petrecerea vacanţelor. „M-am simţit ca un mic chimist”, a declarat ea la un moment dat.

O libertate de ton. Înconjurată de bărbaţi pe platoul de filmare, ca şi la conferinţele de presă, ea se comportă voit ca un băiat ratat. „Din când în când fac glume deocheate şi îmi place să folosesc cuvinte obscene, se ştie”, declara ea. Când este întrebată dacă, la fel ca personajul său, femeile n-au devenit prea agresive în mijloacele de seducţie, ea ripostează: „În America femeile sunt puternice şi, slavă Domnului, nu ne petrecem zilele închise în bucătărie. Lucrurile au progresat”. La urma urmei, dentista cuceritoare şi sexy din „Horrible Bosses” nu este poate atât de diferită de Jennifer Aniston pe cât ne-am putea imagina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.