×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 38 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:44
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Discurs susținut la Word Government Summit
"Oamenii trebuie să devină cyborgi"

Elon Musk, programator și antreprenor miliardar, a lansat recent un avertisment referitor la viitorul rasei umane, informează Ilikeit.tech.

Canadianul de origine sud-africană în vârstă de 45 de ani, patron, printre altele, al companiilor Tesla și Space X, a aruncat o privire asupra viitorului nostru, care în viziunea lui nu arată deloc reconfortant. În recentul său discurs susținut la Word Government Summit din Dubai, el a lansat un ultimatum: „Dacă omul nu poate bate mașina, cel mai bine este să devină una“. Musk a declarat că, întrucât inteligența artificială devine din ce în ce mai sofisticată, aceasta va conduce la un șomaj în masă. Vor fi tot mai puține locuri de muncă pe care un robot să nu poată să le facă mai bine decât omul. „Inteligența artificială ar putea eradica umanitatea și acest lucru s-ar putea întâmpla mai repede decât ne-am putea aștepta. Este o situație periculoasă.“

Nu este prima dată când Elon Musk vorbeşte despre nevoia oamenilor de a evolua, aceasta fiind o temă constantă a discuțiilor sale cu privire la modul în care societatea să poată face față amenințării perturbatoare a IA (Inteligența Artificială). „Dacă oamenii doresc să continue să adauge valoare economiei, ei trebuie să-și crească abilitățile printr-o simbioză a inteligenței umane și a celei artificiale. Dacă nu reușim să facem acest lucru, vom risca să devenim «pisici de casă» ale inteligenței artificiale“, a avertizat miliardarul. Elon Musk a inițiat proiectul Hyperloop, ce reprezintă un sistem de transport ultrarapid, care i-a inspirat pe scenariștii filmului științifico-fantastic „Iron Man“. El susține că lucrează la o „dantelă neuronală“ injectabilă, asemănătoare cu o plasă, care se potrivește pe creier, pentru a-i da capacități de calcul digital. Până în prezent, interfețele creier – calculator au fost utilizate pentru sarcini relativ simple, în principal pentru a restabili controlul motor pentru pacienții paralizați și pentru a permite comunicarea pentru pacienții complet paralizați cu leziuni cerebrale, care îi împiedică să comunice verbal sau prin gesturi.

Alina ChiriţăPublicat Vineri, 21 aprilie 2017
2826
 | 1
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
0
OMUL V A RAMANE OM ALTFEL E O MARE PROBLEMA !!!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
asdfxc
0
Nu-i deloc "periculoasa", este Evolutia fireasca si nu ar trebui sa ne sperie intrucat va fi non-violenta. Daca depasim ambitiile psihotice (si imbecile), vom fi incantati de perspective. Asta mic vrea sa-si vanda marfa si sugestioneaza deja massele de putreziti.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
nicu cohen
0
Ce vrea omul e una si unde va ajunge e alta . Campania de dezumanizare omului e evidenta . Avind in vedere ca traim intr-un mediu virtual , ramine de vazut ce va dori si programatorul suprem , the life giver , datatorul de viață .
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Valahu
0
Foarte tare !
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Santa Klaus
+3
Când citești astfel de ”sfaturi” , dorințe ale unora , trebuie știut că ele de fapt sunt realizate și se dorește o ”implementare” , o convingere a prostimii spre a fi aruncate pe piața și a fi in folosul eclusiv al unora.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Ileana,Suceava
+2
Poate va fi nevoie ca omul sa invete din nou sa-si ciopleasca unelte din piatra, sa vaneze si sa se ascunda in pesteri, sa descopere minunea numita foc. Dupa un razboi devastator care poate veni oricand.Sper sa nu fiti scandalizati daca afirm ca pentru salvarea rasei umane ar fi mai de dorit asa ceva decat cyborgizarea ei.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
bucovineanul
+7
Pai, daca robotul va inlocui omul, ce vor face *acei putini care vor obtine profituri uriase de pe urma muncii gratuite a robotilor ???, se vor lauda cu *chilotii placati cu diamande si aur in fata ... *robotilor ???*. Cui va folosi profitul urias daca *restul omenirii va muri de foame ?, aceasta-i marea intrebare ..., ce si cui va folosi ?.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
sdfgc @ bucovineanul
+1
Nu trebuie "sa moara de foame", pur si simplu vor beneficia de timpul disponibil pentru a evolua personal. Omul nu va mai fi sclav/util omului, criteriile de stratificare sociala se vor redefini incat fiecare sa fie liber cat timp nu afecteaza libertatea celor din jur.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
za dimon sistem
+7
pretexte economico-stiintifice pt primirea semnului fiarei, nimeni nu va cumpara sau vinde fara semnul fiarei. urmeaza ca si diplomatia sa inceapa acest atac la creierul omului si totul e rezolvat, antihristul are scaunul pregatit. "WAR IS PEACE FREEDON IS SLAVERY"
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Cata
+3
cititi despre transumanism... nu e nou, are o vechime de citiva zeci de ani...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Dacul liber
+13
a luat-o pe aratura... in timp ce oamenii sclavagizati mor chinuiti de boli care ar putea fi vindecate teoretic, cu atata stiinta propovaduita de indivizi ca asta, el investeste sa ii faca cyborgi... sa aiba milioane de sclavi roboti si pe care sa ii inchida cu o apasare de buton, plasa de pe creier poate opri creierul oricand, nu-i asa? pai ce ti-e plasa injectabila, ce ti-s vaccinurile cu nanotehnologie, suntem transformati fara sa stim...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
rob @ Dacul liber
0
N-ai priceput nimic, parca n-ai fi dac...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017