Oficial: Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision

Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision 2016. Oferta făcută în acest sens făcută de ProTV nu poate fi acceptată, deoarece postul respectiv nu face parte din European Broadcasting Union (EBU), se precizează într-un mesaj postat vineri pe pagina oficială de Facebook a EBU.

„Deși ProTV ne-a abordat cu o ofertă pentru a transmite concursul Eurovision din acest an, din motiv că nu sunt membri ai European Broadcasting Union, iar Eurovision este o competiție între membri și asociați ai Uniunii nu le putem accepta oferta”, a anunțat EBU.

Ulterior, Uniunea a transmis, răspunzând unui mesaj primit pe platforma de socializare, că „nicio televiziune nu va transmite show-ul Eurovision în România”, deoarece țara nu va avea un reprezentant la concursul cântecului european. Situația din 2017 va fi analizată în viitor, a menționat EBU.

European Broadcasting Union — cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume a anunțat, pe 22 aprilie, că a început procedurile pentru a retrage TVR calitatea de membru ca urmare a neplății unordatorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni (14,5 milioane de euro). Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016.

Artistul desemnat să reprezinte România la Eurovision 2016, în urma Selecției Naționale, a fost Ovidiu Anton, cu piesa „Moment of Silence”.

Concursul Eurovision se desfășoară anul acesta la Stockholm.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.