Olguța Vasilescu: Procurorul va trebui să plătească

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat vineri pentru PSnews.ro, după ce Curtea de Apel București a reîntors la DNA dosarul său, că tot ceea ce s-a întâmplat în această cauză „a fost ilegal cap-coadă”.

„Nu am avut niciun fel de dubiu că tot ceea ce s-a întâmplat în dosarul meu a fost ilegal cap-coadă, începând cu încălcarea dreptului la apărare și continuând cu probele luate în condiții ilegale (probe care, de fapt, nu spuneau nimic – și cu atât mai grav este faptul că și acestea au fost luate ilegal), cu denunțuri care nu mă acuzau cu absolut nimic, dar simple declarații de martori au fost transformate în denunțuri, doar ca să fie ceva la dosar…” a afirmat Vasilescu.

În continuare, fostul primar din Craiova a criticat dur felul în care DNA i-a instrumentat dosarul, pe care Olguța Vasilescu l-a calificat drept „o făcătură politică”.

„A fost un dosar care nu spunea absolut nimic. Cu toate astea, mai e puțin și se face un an de când imaginea mea a fost terfelită, perioadă în care a trebuit să mă apăr de cele mai multe ori în spațiul public, să trec prin două campanii electorale în care nu am putut nici măcar să mă pronunț asupra dosarului meu, pentru că mi se interzisese acest lucru; în schimb, DNA-ul dădea tot felul de comunicate care de care mai aiuristice. Și mă bucur că este al șaselea judecător care consfințește același lucru – și anume că acest dosar a fost o făcătură politică pentru a mă împiedica să candidez în primăvara anului trecut la Primăria Craiova”, a detaliat actualul ministru.

Nu în ultimul rând, Lia Olguța Vasilescu a subliniat că, în prezent, ea nu mai are calitatea de urmărit penal și s-a pronunțat vehement pentru Legea răspunderii magistraților, astfel încât Claudia Roșu (procurorul DNA care a reținut-o) „să plătească”.

„Vă spun foarte sincer că aștept Legea răspunderii magistraților, pentru că procurorul care a făcut toate aceste lucruri va trebui să plătească. Mă refer la doamna Claudia Roșu, care a și fugit de la DNA, acum ascunzându-se la Parchetul Curții de Apel”, a încheiat Vasilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.