ONG-uri, „tulburate ireparabil” de candidatul Marian Munteanu

Mai multe ONG-uri, cu cap de listă Institutul pentru Politici Publică și Societatea Academică din România, care se erijează în exponenți de bază ai societății civile, cer PNL să-l retragă pe Marian Munteanu din postura de candidat la Primăria Capitalei, „considerând această nominalizare o ofensă adusă valorilor democratice ale societății în care trăim”.

Organizațiile acuză că „ideile nocive” ale candidatului Marian Munteanu „pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale și nu numai din societate românească”, iar prin insistarea cu această candidatură, „România riscă să intre într-o spirală izolaționistă ce poate avea consecințe foarte grave pentru Democrația românească”.

„A avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată. Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice și chiar Constituționale. Doar cu aceste motive în minte, și cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să își expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale și nu numai din societate românească cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu. Atragem atenția că prin insistarea cu această candidatură, România riscă să intre într-o spirală izolaționistă ce poate avea consecințe foarte grave pentru Democrația românească”, afirmă ONG-urile într-un comunicat.

Apelul către PNL este semnat de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul FILIA, Romani Criss — Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii, Agenția de Dezvoltare Comunitară ‘Împreună’, ACCEPT, Euroregional Center for Public Initiatives, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități.

Cine sunt „protestatarii”

Societatea Academică din România este condusă de Alina Mungiu Pippidi, o susținătoare a candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, după cum o arată și colaborarea lor de pe romaniacurata.ro.

Institutul pentru Politici Publice îl are ca maestru de ceremonii pe Adrian Moraru, acuzat de nenumărate ori că a susținut regimul Traian Băsescu.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.