ONU suspendă programele de sănătate în Irak

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunțat luni că a suspendat, din lipsă de fonduri, programele de sănătate de care beneficiază milioane de oameni din Irak, transmite marți AFP.

„184 de servicii de sănătate de primă necesitate au fost suspendate din cauza lipsei de fonduri destinate activităților umanitare”, potrivit unui comunicat ONU.

„Peste 80% din programele de sănătate sprijinite de parteneri în domeniul umanitar sunt pentru moment suspendate, iar acest lucru afectează direct un milion de persoane”, se precizează în comunicat.

„În momentul în care oamenii din Irak au cel mai mult nevoie de noi, îi abandonăm”, a deplâns situația coordonatorul umanitar al ONU în Irak, Lise Grande.

Conform ONU, din cauza lipsei de fonduri o jumătate de milion de copii nu vor mai fi imunizați, ceea ce creează un risc de epidemie de rujeolă și reapariția poliomielitei.

Această situație financiară a condus deja la reducerea rațiilor alimentare pentru un milion de persoane.

ONU a lansat la începutul lunii iunie un apel pentru strângerea a jumătate de miliard de dolari pentru a face față crizei umanitare din Irak. În această țară, conflictul cu gruparea Statul Islamic a forțat peste trei milioane de persoane să-și părăsească locuințele după ce jihadiștii și-au lansat ofensiva în iunie 2014, cucerind teritorii extinse din țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.