Opt arestări după atacul de la Londra

Update: Bilanțul celor arestați după atentatul de la Londra a ajuns la opt, a anunțat Scotland Yard-ul.

Inințial, șeful departamentului antiterorism din Scotland Yard, Mark Rowley, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că forţele de ordine au verificat şase adrese şi au făcut şapte arestări în urma atacului de miercuri.

El a precizat că ofiţerii verifică adrese din Birmingham şi din alte părţi ale ţării.

Poliţia crede că atacatorul a acţionat singur, a fost “inspirat de terorismul internaţional” și a cerut presei să nu publice identitatea atacatorului. Poliția nu a precizat naţionalitatea acestuia.

Anterior, presa a scris că zeci de ofiţeri de poliţie înarmaţi au descins la o proprietate de pe şoseara Hagley din Birmingham, iar forţele de ordine au închis zona timp de câteva ore.

Potrivit BBC News, maşina folosită în atacul de la Londra ar fi fost închiriată din zonă pe 16 martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.