Patronii de la Colectiv ar fi pasat vina

Patronii clubului Colectiv încearcă să scape de responsabilitate. Potrivit unor surse, citate de B1 TV, aceştia le-au declarat poliţiştilor că tragedia a fost provocată de organizatorii concertului care au închiriat sala.

Audierile continuă și luni în cazul incendiului din Clubul Colectiv. Martorii sau cei care pot da orice detaliu despre ce s-a întamplat în localul morţii sunt aşteptaţi în faţa autorităţilor. Este a treia zi de doliu naţional, iar bilanțul este unul negru: 30 de morţi şi alţi 137 în stare gravă. Medicii spun că pentru 90 dintre ei doar un miracol mai poate ajuta.

Ancheta evoluează greoi dat fiind că cercetarea la fața locului se face de când s-a produs incendiul. Este a treia zi în care specialiștii și procurorii vor merge la fața locului pentru a ridica noi probe. De duminică au fost făcute și audieri, iar mai multe persoane care se aflau atunci în club au dat declarații pentru a explica ce s-a întâmplat.

De asemenea, medicii legişti au finalizat ieri seară autopsiile şi au trimis rezultatele procurorilor. Intoxicaţia cu monoxid de carbon, fum şi gaze toxice este principala cauză a decesului victimelor incendiului de vineri noapte, din Clubul Colectiv, relevă primele rezultate provizorii ale autopsiilor. Potrivit Mediafax, toate autopsiile s-au încheiat ieri seară, iar concluziile provizorii au fost transmise anchetatorilor. Parchetul General a ridicat documente de la Primăria Sectorului 4, cea care a autorizat funcţionarea Clubului Colectiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.