Pelicula „La Tete haute” deschide Festivalul de la Cannes

Regizoarea franceză Emmanuelle Bercot, cunoscută pentru Elle s’en va, va fi prezentă în deschiderea Festivalului de la Cannes din 13 mai cu pelicula La Tête haute (Capul sus).

Filmul povesteşte istoria unui mic delincvent, Malony, din copilărie până când devine adult. Pelicula a fost filmată în Nord-Pas de Calais, Rhône-Alpes şi în zona Parisului. Filmul îl are în rolul lui Malony ca protagonist pe Rod Paradot, cu participarea lui Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Sara Forestier.

”Alegerea acestui film poate să surprindă. Este reflexul dorinţei noastre ca festivalul să pornească într-un mod diferit care să fie în acelaşi timp mişcător şi curajos. Filmele lui Emmanuelle Bercot sunt declaraţii importante privind societatea contemporană şi cinema-ul modern. Se concentrează pe tematica universală şi socială devenind o propunere perfectă pentru publicul global de la Cannes”, afirma Thierry Frémaux, directorul festivalului.

Un film de autor, foarte uman, care retrasează parcursul acestui tânăr căzut în delincvenţă şi al persoanelor, judecătorul pentru minor şi un educator, care fac eforturi să-l aducă pe calea cea bună. Un lungmetraj la antipodul marilor producţii pentru publicul larg care în trecut deschidea seara de gală cu pelicule precum de Grace de Monaco în 2014, Gatsby în 2013 şi Codul lui Da Vinci, în 2006…

La 47 de ani, regizoarea Emmanuelle Bercot este şi scenaristă, actriţă şi autoare, iar mai mult Catherine Deneuve, preferata sa ca interpretă, a obţinut un César pentru cea mai bună actriţă cu Elle s’en va.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.