Pericol de explozie pe şosea, în judeţul Vaslui

O cisternă care transporta 27 de tone de benzină s-a răsturnat, joi dimineaţă, pe o şosea din apropierea localităţii vasluiene Creţeşti, la 13 km de municipiul Huşi. Autovehiculul a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat pe rigola de la marginea drumului european. Traficul în zonă a fost oprit pentru aproximativ patruzeci de minute, din cauza pericolului de explozie, anunţă bzv.ro.

La faţa locului au ajuns opt autospeciale de pompieri, în condiţiile în care există pericolul declanşării unui incendiu care ar putea provoca o explozie, întrucât benzina se scurge din cisternă în rigola de pe marginea şoselei.

„Evident că pericolul producerii unui incendiu există atât timp cât carburantul curge din cisterna răsturnată. Tocmai de aceea ne aflăm în zonă cu forţe mărite, precum şi cu utilajele necesare, pentru a repune pe roţi autotrenul, astfel încât să înlăturăm pericolul”, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Neculai Olaru, citat de pagina electronică a agenţiei Mediafax.

Potrivit informaţiilor furnizate de poliţiştii vasluieni, şoferul, un bărbat de 31 de ani cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a intrat cu viteză prea mare într-o curbă, pe un sector de drum din afara localităţii Creţeşti. În urma restricţiilor impuse de poliţişti, până la ridicarea cisternei din şanţ, maşinile cu masa sub 7,5 tone sunt deviate pe un drum comunal din Creţeşti, în timp ce TIR-urile circulă pe un singur fir.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.