Peste 2.000 de pietoni, sancţionaţi de Brigada Rutieră pentru traversare neregulamentară

Brigada Rutieră Bucureşti a acordat, în perioada 06 – 19 august, 2.097 de sancţiuni pentru traversarea neregulamentară a pietonilor, cu 1.276 (+255%) mai multe decât în perioada similară a anului anterior când au fost sancţionate 821 de persoane, potrivit unui comunicat de presă al DGPMB remis marţi. 

DGPMB sfătuieşte pietonii să traverseze drumul public prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin faţa sau prin spatele acestora, să traverseze drumul public numai la culoarea verde a semaforului electric şi după o temeinică asigurare şi după ce sunt siguri de faptul că şoferii au observat intenţia lor, să aştepte sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate.

Totodată, pietonii sunt sfătuiţi să nu prelungească timpul de traversare a drumului public, să nu se oprească şi nici să se întoarcă, din drum, pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare.

Nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice atrage aplicarea unei amenzi cuprinse între 140 şi 210 lei, se precizează în comunicatul citat.

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare,în scopul reducerii numărului de evenimente rutiere în care sunt implicaţi pietonii, se precizează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.