Peste 6.400 de infracțiuni constatate de la începutul lunii

Polițiștii au confiscat sau indisponibilizat bunuri în valoare de peste 17.200.000 lei, au constatat peste 6.400 de infracțiuni, dintre care 1.534 de evaziune fiscală și au aplicat peste 194.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.100.000 lei, de la începutul lunii aprilie, potrivit unui comunicat de presă transmis de IGPR duminică.

Conform sursei citate, în perioada 1-19 aprilie au fost verificați 47.094 de agenți economici și 199.601 mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport, iar polițiștii au constatat 6.412 infracțiuni, dintre care 1.534 de evaziune fiscală, fiind cercetate 6.683 de persoane.

„Ca urmare a neregulilor depistate, au fost aplicate 194.740 de sancțiuni contravenționale, dintre care 19.977 privind ordinea și liniștea publică, 14.172 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 148.934 privind circulația pe drumurile publice și 11.657 prevăzute de alte acte normative”, afirmă IGPR.

Au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 17.200.000 de lei, printre acestea numărându-se alcool și produse de alcool, carne și produse din carne, pește și produse din pește.

De exemplu, în perioada 15-16 aprilie, ofițeri de poliție bucureșteni împreună cu specialiști din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Direcției Generale de Control și Inspecții Viti-Vinicole din cadrul MADR au verificat 14 agenți economici care au ca obiect de activitate comercializarea vinului vrac sau îmbuteliat.

Inspectorii MADR au ridicat 42 de probe și contraprobe, iar pentru o parte dintre ele s-au dovedit că nu îndeplineau criteriile de calitate, existând dubii cu privire la proveniența lor. S-a dispus indisponibilizarea și interzicerea la vânzare a peste 1,8 tone de vin vrac până la obținerea rezultatelor analizelor de laborator.

„Tot în București, în urma unor nereguli constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 56.500 lei și s-a dispus interzicerea la comercializare a 303 kg carne congelată de pasăre, 125 kg carne tocată porc și carne semipreparată pentru cârnați, 42 kg drob miel, 1 kg șuncă de casă crudă, 6 kg mezeluri din carne de porc al căror termen de valabilitate era expirat, 50 kg ficat de pui fără documente de proveniență și 30 kg piept de pui fără documente de proveniență”, precizează IGPR.

La Galați au fost depistate și confiscate de polițiști peste 1.500 de kilograme de făină, 4.600 de cozonaci, 2.700 de ouă, 1.225 de produse de panificație, 500 de pâini și 185 de kilograme de zahăr, fără documente legale sau care erau fabricate și manipulate în condiții improprii consumului.

În Ialomița au fost confiscate peste 1.200 kg de carne de vită care nu era etichetată, iar pe certificatul și declarația de conformitate nu era evidențiată cantitatea de carcasă vrac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.