Polițiștii acționează pentru siguranța turiștilor de pe litoral

Din această săptămână, aproape 400 de polițiști din cadrul IPJ Constanța vor acționa pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoral, potrivit unui comunicat remis sâmbătă Agerpres.

Poliţiştii vor acționa suplimentar față de efectivul curent, urmând ca în perioada iulie-august, peste 200 de polițiști de la inspectoratele județene de poliție vor fi detașați la IPJ Constanța pentru a acționa împreună cu polițiștii de la această unitate în zona stațiunilor de pe litoral.

Cei care vor acționa sunt polițiști de la ordine publică, poliția rutieră, intervenție rapidă, investigarea criminalității economice, investigații criminale, transporturi și arme, explozivi și substanțe periculoase, relevă sursa citată.

Potrivit sursei citate, o atenție deosebită este acordată activităților de prevenire și informare antiinfracțională a cetățenilor cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale furturilor din camere de hotel, de pe plajă sau din auto.

Oamenii legii vor organiza întâlniri cu administratorii hotelurilor și vor afișa recomandări preventive la recepțiile hotelurilor și în alte locuri vizibile.

Polițiștii vor acționa și pentru siguranța turiștilor care sosesc în Portul Constanța la bordul navelor de croazieră, itinerariile de deplasare a acestora și obiectivele vizitate fiind monitorizate, se mai arată în documentul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.