Poliţiştii, procurorii şi Ministerul Sănătăţii pun tunurile pe Spitalul de Arși

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi că ia în considerare relocarea Spitalului de Arşi, iar pe termen scurt a decis închiderea Unităţii de Transfuzii Sanguine, având în vedere problemele înregistrate în clinica respectivă, transmite MEDIAFAX. Pe site-ul tolo.ro au apărut imagini cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve. Pacientul în cauză a decedat, anunţă aceeaşi sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.

“Am luat în considerare închidererea acestui spital de trei ori până acum şi am avut discuţii îndelungi, inclusiv săptămâna trecută. Am avut întâlniri şi cu manageri ai spitalelor care pot prelua pacienţii cu arsuri şi am ajuns în cele din urmă la concluzia că nu putem închide spitalul, aşa că am suspendat activitatea UTS”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Pe lângă posibila relocare a clinicii de Arşi, Voiculescu anunţă şi noi controale. “Nu este posibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic. Situaţia în care suntem acum este rezultatul lipsei de viziune, al lipsei de acţiune asupra acestui spital. (…)Măsurile pe care le avem în vedere una deja am sugerat-o şi este în fruntea listei mele de priorităţi – este relocarea spitalului, măsuri intermediare sunt o mulţime- inspecţii, controale, amenzi, şi sigur ajutorarea spitalului cu orice fel de investiţie este nevoie”.

Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arşi din Capitală.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, unde o pacientă ar fi decedat din cauza unei transfuzii greşite, iar un pacient a fost fotografiat având o rană invadată de viermi, bărbatul decedând ulterior. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii”, anunţă instituţia într-un comunicat de presă.

Poliţiştii, procurorii şi Ministerul Sănătăţii fac verificări după apariţia unei înregistrări cu un bolnav pe care se aflau larve şi după decesul unei femei care iniţial ar fi fost supusă unei transfuzii greşite de sânge.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.