Pompierii nu şi-au uitat eroii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti i-a omagiat, joi, pe eroii pompieri, prin ceremonialuri militare şi religioase, cu prilejul sărbătoririi naţionale a „Zilei Eroilor”. Inspectorul Şef col.dr.ing. Stelian Duduş şi camarazii săi din  inspectorat le-au prezentat onorul eroilor armei.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti – printre zeci de intervenţii, incendii, salvări de vieţi, deblocări, descarcerări şi multe alte evenimente unice din viaţa zilnică – au găsit timp să îşi păstrează tradiţia. După cum remarca scurt, „întocmai şi la timp”, unul dintre militari: „Continuăm să apărăm vieţi şi bunuri ale populaţiei, fără a ne uita eroii”.

De Ziua Eroilor, pompierii bucureşteni au organizat slujbe religioase şi depuneri de coroane la mormântul din Cimitirul „Andronache” al „Gr. bg. Corneliu Stoicheci” – fost comandant al Brigăzii de Pompieri „Dealu Spirii” a Municipiului Bucureşti în perioada 1990-2001, la mormântul „Cpt. Pavel Zăgănescu”(1815-1897) din cadrul Cimitirului „Bellu” – fost comandant al Companiei de Pompieri, simbol al luptei de rezistenţă a românilor în toamna anului 1848 , la Biserica ‘‘Sfântul Gheorghe’’ din Calea Plevnei unde este mormântul celor 49 de eroi pompieri căzuţi în glorioasa Bătălie de la Dealul Spirii din 13 septembrie 1848, şi la monumentul ‘‘Lt.col.p.m. Adrian Barbu’’ – erou căzut la datorie în data de 30.08.1997, situat la sediul Detaşamentului ‘‘Mihai Vodă’’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.