×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 28 aprilie 2017, 15:16
EUR (€)
+0.0044 ↗
4.5333 RON
USD ($)
-0.0112 ↘
4.1453 RON
• • •
Printre amabilități și strângeri de mâini
Ponta către ambasadorul Franței: Trebuie să continuăm autostrada Comarnic - Braşov
Foto rtv.net
Foto rtv.net

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la recepţia de Ziua Franţei, că trebuie continuate proiectele comune pe care cele două ţări le au, dând drept exemplu lucrările la autostrada Comarnic - Braşov, informează Agerpres.

„Am construit societatea modernă pe inspiraţia modelului francez şi cred că democraţia, legea, sistemul social, cultural s-au inspirat din modelul francez. Cred de asemenea că trebuie să mulţumim mereu Franţei pentru ajutorul pe care l-a dat României pentru a deveni membră a Uniunii Europene şi de a învăţa să trăiască în Europa după cei 50 de ani de comunism. Înţeleg să vă transmit acest mesaj din inimă din partea guvernului meu şi, pentru că sunt prim-ministru, trebuie să vă spun că prima unitate economică pe care am vizitat-o ca premier a fost uzina de la Mioveni, Dacia Renault . Sunt foarte convins că trebuie continuate proiectele comune pe care le-am închis, nu ştiu de ce. Trebuie să continuăm autostrada Comarnic - Braşov, care din păcate pentru toţi românii, nu este terminată“, a declarat Ponta, la recepţia desfăşurată la reşedinţa ambasadorului francez la Bucureşti.

Premierul a subliniat că trebuie continuate marile proiecte energetice pe care cele două ţări le-au început.

„Trebuie să punem la punct nu doar idei, intenţii, ci trebuie să facem şi lucruri concrete. Iată, aceasta este ideea Guvernului român. Sunt foarte optimist că vom reuşi şi vă rog, domnule ambasador, să transmiteţi preşedintelui dvs, guvernului dvs, poporului dvs că aici, la Bucureşti, în România, aveţi un alt popor latin care iubeşte mult Franţa, societatea franceză şi care are foarte mult de învăţat de la dvs“, a adăugat Ponta.

Solicitarile premierului au fost remarcate și de agenția de presă franceza AFP, care subliniaza că Victor Ponta si-a anuntat intentia de a dezvolta proiecte economice, in special in domeniul infrastructurii și energetic.

Succesul guvernării PDL iese încă o dată la iveală

Consorțiul franco-grec Vinci-Aktor a pus punct în 2010 unui contract cu statul român pentru construcția unei autostrăzi de 55 de kilometri între Comarnic și Brasov, informează AFP. Un an mai tarziu, Bucurestiul a reziliat un contract de 150 milioane de euro, plus TVA, câștigat de Colas (grupul francez Bouygues), pentru constructia unei autostrazi in sud-estul tarii. Autoritatile au invocat "intarzieri importante".

In 2008, ministrul Economiei de la acea vreme, Adriean Videanu, a anuntat ca România "se bazează" pe expertiza companiei franceze Areva pentru realizarea unei a doua centrale nucleare însă declaratia nu s-a concretizat.

Alexandru VişanPublicat Duminică, 15 iulie 2012
3957
 | 19
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
PARLAMENT
0
FU-TUTI PLAGIATORUL MA_-TII !!!
Publicat Marţi, 17 iulie 2012
+Răspunde
PARLAMENT
0
FU-TUTI PLAGIATORUL MA_-TII !!!
Publicat Marţi, 17 iulie 2012
+Răspunde
PARLAMENT
0
FU-TUTI PLAGIATORUL MA_-TII !!!
Publicat Marţi, 17 iulie 2012
+Răspunde
PARLAMENT
0
FU-TUTI PLAGIATORUL MA_-TII !!!
Publicat Marţi, 17 iulie 2012
+Răspunde
PARLAMENT
0
FU-TUTI PLAGIATORUL MA_-TII !!!
Publicat Marţi, 17 iulie 2012
+Răspunde
john
+3
Voi sustinatorii lui basescu si criti ci cu Dl Ponta privitor la Germania,ia cititi in Adevarul de azi cele declarate de Johhanis-Sibiu. Poate va vine mintea la loc !!
Publicat Duminică, 15 iulie 2012
+Răspunde
kermit
-2
Aschia nu sare departe de trunchi ! Ponta e precum Nastase ! Cand este incoltit incepe sa imparta favoruri, sa mituiasca, Acum incearca sa-i momeasca pe francezi . Tot asa a facut mentorul sau cu ceva timp in urma cu Bechtel (sau cu pirogile neinarmate cumparate de la Blair)... la pricopsit pe Bush ... iar un kilometru de autostrada a ajuns sa coste de 10 ori mai mult ca unul din Albania construit de aceeasi companie. Ce nu stie PMul Pontilac ca autostrazile nu sunt tribut sau taxa de protectie ci se liciteaza fiindac altfel se incalca legea ....
Publicat Duminică, 15 iulie 2012
+Răspunde
Apolodor
+5
De la revolutie, ministerul transporturilor a fost dominat de Basescu si oamenii lui (Boagiu, Berceanu, Dobre, nazare), peste 14 ani. Orice idiot poate sa-si dea seama de ce nu are Romania autostrazi si cine este vinovat de acest fapt. De aceea, eu sunt dispus sa-l votez forever pe oricine face autostrazi in Romania. Asa ca trebuie sa-i dam o sansa lui Antonescu. Mai ales dupa declaratia ca nu primeste ordine decat de la poporul roman.
Publicat Duminică, 15 iulie 2012
+Răspunde
Se aude...
+5
Vrem Rafale si nu F-16 SH !!!!!!!!!
Publicat Duminică, 15 iulie 2012
+Răspunde
sanki
+4
ce vrea banditul pirtZZZulesku-peshkesh (How Much) dela intelegerea lui cu noua putere ? Sa nu raspunda el, famiGlia lui si piranda cu pestele ei kokosh de faradelegile facute ... de muuuultele miliarde jefuite ... de pagubele IMENSE colaterale ale acestor jafuri !!!!!!!!!!!!!!! Asta vrea sa negocieze distrugatorul tarii !!!!!!!!!!!!!!!! Cind va fi dovedit, ce vor spune atunci prea-uscatii europeni ??? De ce nu au reactionat niciodata la faradelegile betivului national ??? Nu aveti dreptul moral sa spuneti ceva acum,, sau ati fost bucurosi ca un dement distruge o tara , sa aveti voi piata de desfacere si un slugoi muuult prea-plecat !?
Publicat Duminică, 15 iulie 2012
+Răspunde
Recomandate
Modelul UBER trebuie extins, nu reprimat
Publicat acum 22 ore şi 26 minute
Subiectele zilei
Publicat acum 23 ore şi 4 minute
Vai de capul liberalilor!
Publicat acum 21 ore şi 5 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
10 articole/ Actualizat acum 21 ore şi 25 minute
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 15 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
111 articole/ Actualizat Joi, 27 aprilie 2017
Ioan Buduca

6 spre 7 decembrie 2009. O noapte de pomină. Nu ştim ce era acasă la Vîntu, dar am aflat ce era acasă la generalul Gabriel Oprea, un simplu parlamentar la ora aceea.

Ioan BuducaPublicat acum 19 ore şi 53 minute