Ponta: „Ce câştigă statul din faptul că Gică Popescu stă în închisoare?”

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică seara că i s-ar părea normal să fie aplicate prevederile constituţionale privind graţierea în cazul fostului internaţional Gheorghe Popescu, condamnat la închisoare cu executare în Dosarul transferurilor, şi că el l-ar graţia dacă ar fi preşedintele României.

Ponta a declarat –  întrebat la RTv cum vede acest subiect și în contextul unui „mare val de simpatie” manifestat față fostul fotbalist – că situația lui Gică Popescu se încadrează în termenii juridici ai unei grațieri individuale, dar că o astfel de decizie aparține șefului statului.

„Eu nu cred că valul este acum față de Gică Popescu. Cred că valul este de 20 de ani. Totuși, nu trebuie să fii neapărat mare microbist ca să știi că generația de aur — Gică Hagi, Gică Popescu — a fost cea care a dat o speranță României, că, uite, putem să fim ceva în lume. Doi, m-am alăturat, și o spun din nou, de data asta și juridic, care sunt criteriile pe baza cărora se poate acorda grațierea individuală? Este prima faptă penală pe care cineva o săvârșește, s-a recuperat prejudiciul și există un anumit…, dacă vreți, chiar o recunoștință a societății românești față de niște mari personalități. Mai departe, ce va face președintele? Nu știu”, a declarat Victor Ponta. El a adăugat că în acest caz nimeni nu spune că Gică Popescu „este nevinovat, nu spune nimeni că este greșită sentința”.

Întrebat dacă el crede că Traian Băsescu va face gestul grațierii în cazul Popescu, Ponta a spus că nu știe acest lucru și a adăugat: „Eu știu ce aș face eu dacă aș fi președinte — da, l-aș grația” .

„M-a dezgustat ura oarbă, stupidă, văzută la unii comentatori, că să ajungă toţi în închisori. Ce câştigă statul din faptul că Gică Popescu stă în închisoare ?”, a spus Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.