Ponta, despre comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Victor Ponta a afirmat, miercuri, într-o postare pe Facebook că îşi doreşte ca membrii comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 să înceapă să lucreze cât mai repede.

Raluca Turcan este ”singura persoană profund imorală în povestea asta”, a spus fostul premier, care a precizat ca atunci l-a susţinut pe Traian Băsescu, iar acum este lidera PNL, partid care în 2009 l-a susţinut pe Mircea Geoană şi a reclamat vehement existenţa fraudei electorale

”Acum cred mai mult ca oricând că această comisie de anchetă parlamentară trebuie făcută cât mai repede! Nu cred că se refac alegerile din 2009, dar putem să aflăm mai mult despre implicarea într-o competiţie electorală democratică a unor instituţii şi persoane care nu au nici dreptul, nici atribuţiile legale de a se implica – şi asta este foarte important de stabilit pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din România”, a scris Ponta.

El s-a arătat sceptic asupra faptului că, în urma anchetei, vor fi stabilite responsabilităţi penale câtă vreme procuror general este Augustian Lazăr despre care a spus că ”face eforturi disperate şi abuzive” de blocare a adevărului.

Totodată, el a replicat afirmaţiilor făcute de către Raluca Turcan care a spus că amânarea constituirii comisiei de anchetă arată că PSD se teme de rezultatele anchetei în condiţiile în care eşecul la prezidenţiale al lui Geoană a fost posibil şi datorită existenţei unor trădători printre social-democraţi.

”Singura persoană profund imorală în această poveste este tocmai Raluca Turcan (cea care pare că deţine acelaşi număr de neuroni cu Vanghelie) pentru că, deşi în 2009 doamna Turcan era membră PDL şi îl susţinea oficial pe Traian Băsescu azi este şefa PNL (ce jenant) – ori PNL a susţinut oficial în 2009 şi candidatura lui Mircea Geoană în turul al doilea şi ideea că alegerile au fost fraudate (Crin Antonescu fiind cel mai vehement în acest sens)!”, a conchis Ponta.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că anchetarea alegerilor prezidenţiale din 2009 ar putea să dezvăluie tocmai aplecarea cronică spre trădare a PSD. ”Sunt sigură că veţi fi de acord cu mine când spun că până la urmă, două rânduri de alegeri şi două referendumuri de suspendare nu se puteau câştiga decât cu foarte mulţi trădători de la PSD. Iar asta o ştiu bine şi Victor Ponta şi Liviu Dragnea, pe care s-ar putea să îi unească un extraordinar blat la alegerile din 2009. Până una alta, încercarea de constituire a Comisiei a fost retrimisă la Comisia juridică. S-a speriat oare PSD de ceea ce s-ar putea afla?”, a mai scris Turcan.

Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la Comisiile juridice pentru a clarifica care sunt obiectivele acesteia, în condiţiile în care Parchetul a deschisă o anchetă, solicitarea liderului grupului PSD, Marcel Ciolacu fiind aprobată cu 278 voturi „pentru” şi 17 „împotrivă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.