Ponta, despre legea ”tăcerii dosarelor”

Premierul Victor Ponta a comentat miercuri seară adoptarea de către Guvern a legii care interzice presei să dezvăluie informații din dosare publice, arătând că în amendamentul propus de senatorul PSD Șerban Nicolae este vorba despre informații nepublice, pe care presa nu ar avea voie să le posede, conform b1TV.

„Din câte cunosc eu este vorba despre acele informații nepublice, mai departe vă rog vă adresați Ministerului Justiției, care la orice punct de vedere trebuie să consulte CSM-ul și o să răspundă dânșii. Dar eu cred că într-o societate normală, cei care dau informații din dosare sunt birourile de presă ale Parchetelor și că pentru cei care cumva dezvăluie informații nepublice, în toată Europa există sancțiuni”, a afirmat Ponta, întrebat dacă susține această modificare a Codului Penal.

„Presa are voie să facă ce fac toți ceilalți cetățeni ai țării. Dar dacă subtilizează informații dintr-un dosar care nu este public, atunci va răspunde”, a mai spus premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.