Ponta nu cunoaşte Legea partidelor politice, iar Daniel Constantin dezinformează

După ce BEC a respins înregistrarea USD, premierul Ponta s-a arătat indignat de faptul că s-a luat o decizie pentru o denumire purtată acum 18 ani de cineva”, dar a menţionat că va respecta decizia.

Numai că primul ministru al României, consideră că interdicţia purtării numelui de USD este valabilă doar în procesul electoral, nu şi în alte situaţii. Greşit. Legea partidelor politice este clară şi nu operează doar pentru procesele electorale. Ce spune art.5:

(1)Fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată şi semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată şi semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea aceloraşi simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate.

(2)Prevederile alin. (1) se aplică şi alianţelor politice, în mod corespunzător”.

Ţinând cont de aceste prevederi, nici în alte situaţii oficiale denumirea de USD nu poate fi utilizată. Avem însă protocolul pe care UDMR l-a semnat cu USD. Aici suntem în faţa unei clare încălcări a legii. Care ar putea fi speculată de Traian Băsescu.

Legat de protocol, preşedintele în acte al PC, Daniel Constantin a afirmat cu nonşalanţă că documentul nu reprezintă un acord între USD şi UDMR, ci este semnat de preşedinţi de partide individual. O dezinformare clară. Pe document apare sigla USD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.