Ponta se cere președinte. Al Camerei Deputaților

Fostul premier Victor Ponta a anunțat luni că își va depune candidatura în PSD pentru șefia Camerei Deputaților, post rămas vacant odată cu mazilirea lui Valeriu Zgonea.

Ponta a spus că a discutat cu mai mulți pesediști care i-au spus că „e bine pentru PSD și pentru Parlament acest lucru”.

„Am discutat cu domnul Dragnea astăzi despre șefia Camerei Deputaților. I-am spus că intenționez și mâine la CExN și miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulți colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD și pentru Parlament acest lucru și o să vedem ce se întâmplă la vot”, a declarat luni Ponta, la Parlament.

Fostul premier a mai spus că speră ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să îl susţină.

„Vedem mâine la vot. Eu sper să mă susţină, în primul rând Liviu şi apoi ceilalţi colegi”, a răspuns Victor Ponta, întrebat dacă Dragnea îl va susţine.

După anunțul lui Ponta, Liviu Dragnea, le-a spus jurnaliștilor: „Dacă s-a autopropus, nici nu mai trebuie să votăm”.

După ce Valeriu Zgonea a fost mazilit, Dragnea a declarat, tot despre anunțul lui Ponta, că era de preferat ca această chestiune să fie discutată în interiorul partidului.

„La noi în partid, în general, cine și-a dorit o funcție a expus această dorință în interiorul partidului. Mâine, tot fiind chemați colegi la CExN pentru a discuta stadiul nou al negocierilor, sigur că putem discuta și subiectul ăsta pe care îl puteam discuta și în BPN. M-am abținut în această perioadă să spun pe cine aș vedea la Camera Deputaților, principalul motiv fiind că vreau să discut lucrurile astea în interior. Dacă cineva și-a anunțat candidatura avem două variante: ori ne aliniem toți fericiți în urma acestei dorințe, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm în partid și după aia să iasă în presă aceste dorințe și decizii. Dacă au fost ținute lucrurile sub control din acest punct de vedere eu zic că poate a fost bine. Rezultatele s-au văzut”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că există o anumită supărare în PSD că, începând din prima zi de după alegeri, s-a discutat despre funcția de președinte al Camerei Deputaților și nu despre rezultatele scrutinului din 5 iunie.

„Când oamenii erau bucuroși, cu modestie, rezervați, dar destul de bucuroși, parcă ar fi vrut ca măcar două — trei zile să se vorbească despre rezultatul alegerilor locale, nu să discutăm despre cine va veni la Cameră și despre moțiunea de cenzură. Ar fi fost o pretenție amărâtă a pesedistului de rând. Am ajuns ca în fiecare zi să vorbim despre această funcție ca și cum este funcția de șef al Universului”, a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat anterior despre cine ar corespunde profilului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, printre numele vehiculate fiind Victor Ponta şi Florin Iordache, Dragnea a răspuns că nu îl va propune şef al Camerei pe cel care ar fi mai potrivit pentru a-i sta alături în campania pentru parlamentare.

”Eu îl pun pe fiecare la locul lui. Ca într-o echipă. Dacă eu am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să meargă cu mine în campanie electorală, nu o să îi pun ciocănelul în mână la Cameră să stea să dea cuvântul la parlamentari”, a spus Dragnea, dând de înţeles că opţiunea sa nu este Ponta. Comitetul Executiv Național al PSD se reunește marți, urmând să se discute despre nominalizarea pe care partidul o va face pentru președinția Camerei Deputaților.

VIDEO Dragnea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8521 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.