Președintele CNAS, despre cazul prezentatoarei TV

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, a declarat, potrivit Agerpres, că situația prezentatoarei TV Magda Vasiliu Stoian.

„Înțeleg necazul ei numai că, potrivit legii, copilul peste șapte ani trebuie să aibă un handicap pentru ca mama să aibă concediu. Deci aceasta este așa-zisa cale de rezolvare. Într-adevăr, copilul are un handicap prin această boală cumplită. Noi am făcut ședință cu staff-ul să ne mișcăm pentru că, în ciuda problemelor de birocrație, sunt niște legi, iar oamenii respectă legile chiar dacă boala este foarte gravă și avem toată înțelegerea și compasiunea. Deci, noi vrem să o ajutăm pe doamna. Eu nu am avut informații directe de la familie, de la dânsa, doar ce s-a scris prin ziare. (…) Eu zic să-i creăm acest — îmi cer scuze, nici mie nu-mi place cuvântul — handicap, că este un handicap, deocamdată temporar și, ulterior, o să vorbim la Ministerul Muncii, dar foarte repede, având un handicap temporar, să zicem așa, mama poate beneficia de concediu medical. Și până acum putea beneficia, nici nu trebuia să vină, doar să trimită actele de acolo traduse oficial printr-un notariat și medicul îi dădea concediu. Situația se va rezolva precis, dar eu vreau foarte repede”, a spus Marian Burcea.

Magda Vasiliu: Avizul nu poate fi de la un medic din spital

Avizul necesar pentru concediul medical trebuie obţinut de la un medic din ambulatoriu, nu de la orice medic din spital, potrivit prezentatoarei TV Magda Vasiliu într-o intervenţie telefonică la Prima Tv.

„(Avizul) nu poate să fie un medic dintr-un spital, ci un medic din ambulatoriu. Aşa prevede legea. Ori unde găsesc eu la Roma, internată fiind cu copilul meu, medic oncolog dintr-un ambulatoriu dispus să pună parafa pe baza unor documente pe care i le trimit eu, pe o situaţie oarecare şi pe care nu o cunoaşte, nu cunoaşte copilul, dar avizul este obligatoriu. (…) Am întrebat, domnule, dacă era altcineva în locul meu, o persoană obişnuită, o mamă singură cu un copil cum este Vlad, dintr-un sat din Giurgiu, şi voia să plece neapărat, ce se întâmpla? Iar oficialul mi-a răspuns că probabil copilul nu ar fi avut nicio şansă”, a declarat prezentatoarea.

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat, joi, ministrului Sănătății, Florian Bodog, ca în două săptămâni să pregătească „un proiect închegat” pentru „reducerea birocrației” în domeniul sănătății.

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu, al cărei băiețel în vârstă de 8 ani a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei luni și se află la tratament în Italia, a criticat pe pagina sa de Facebook birocrația din sistemul de sănătate românesc.

Citește și Calvarul unei cunoscute prezentatoare TV

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.