Preşedintele iranian critică SUA

Într-un interviu acordat de la Teheran postului american de televiziune NBC, liderul iranian – care urmează să se exprime la Adunarea Generală a ONU, la New York, săptămâna viitoare – a pus la îndoială faptul că Statele Unite ar putea învinge SI fără lupte la sol, potrivit site+ului Mediafax.

„Oare americanii se tem că ar putea avea răniţi şi morţi în rândurile lor în Irak? Oare se tem că militari de-ai lor vor fi ucişi în lupta pe care ei afirmă că o duc împotriva terorismului?”, s-a întrebat Hassan Rohani, potrivit NBC.

„Oare este cu adevărat posibil să combaţi terorismul fără suferinţă, fără sacrificiu?”, a continuat el. „În toate conflictele regionale şi internaţionale, cei care câştigă sunt cei care sunt pregătiţi să se sacrifice”, a subliniat preşedintele iranian.

Cu toate că raidurile aeriene sunt necesare în „anumite condiţii şi unele circumstanţe”, ele nu trebuie efectuate decât cu „permisiunea populaţiei şi guvernului acelei ţării”, a apreciat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.