„Prună nu mai sta, demisia”

Peste 100 de angajați ai Penitenciarului Gherla protestează, luni, față de condițiile de muncă și nivelul de salarizare, cerând demisia ministrului Justiției, Raluca Prună, precum și demisia Guvernului.

Protestul era programat să înceapă la ora 11,00, dar angajații nemulțumiți au ieșit în stradă, în fața penitenciarului, cu circa o oră mai devreme.

Ei au au scandat, printre altele, „Jos, jos, jos, ministru mincinos” și „Rușine, rușine, rușine să vă fie”. De asemenea, ei au purtat pancarte inscripționate, printre altele, cu mesajele „Muncim pe datorie, rușine să vă fie”, „Prună nu mai sta, demisia” și „CIOLOȘ NU JUBILA; NE VOM DA LA PRUNA TA”, „Jos, jos, jos, guvern mincinos”.

Totodată, angajaţii Penitenciarului Gherla care protestează au adus şi pungi cu prune.

Ministrul Raluca Prună și ambasadorul Norvegiei la București, Tove Bruvik Westberg, sunt așteptate să viziteze, de la ora 11,30, la Penitenciarul Gherla, Centrul Terapeutic pentru Femei.

Proteste ale angajaților sunt și la penitenciarele din Craiova şi Drobeta Turnu Severin.

Sindicatele din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au anunțat weekend-ul trecut proteste ale angajaţilor în toate penitenciarele din ţară începând din această săptămână.

Sindicaliştii reclamă că personalul din penitenciare lucrează în aceleaşi condiţii ca şi deţinuţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.