PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh

PSD se declară „stupefiat”, prin vocea secretarului general adjunct Codrin Ștefănescu, de anchetarea vicepremierului Sevil Shhaideh de către DNA și-l acuză pe fostul șef al SRI George Maior, „cel care de ani de zile se visează președinte al PSD” că, în echipă cu Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și recent cu „grupul Ponta”, coordonează „un plan de eliminare” a lui Liviu Dragnea.

„Suntem pur și simplu stupefiați! În plin scandal național ce are ca subiect abuzurile statului paralel, susținut de înregistrări, filmări, declarații incendiare din interior, scandal care este preluat până și de presa internațională, rămășițele fostului binom, în loc să-și prezinte în bloc demisiile de urgență, continuă bătălia nu numai împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea, ci pur și simplu împotriva românilor care au votat pentru o schimbare totală de paradigmă, pentru drepturi, libertăți fundamentale, stoparea abuzurilor, pentru a nu mai exista frică și nu în ultimul rând pentru asanarea instituțiilor statului. Pentru că există tot mai multe informații că rămășițele binomului ce se simt amenințate de campania de curățare a sistemului, declanșată de PSD, acționează coordonat împotriva lui Liviu Dragnea, președintele partidului, printr-o adevărată operațiune desfășurată în mod special prin intermediul DNA și a acoperiților din presă. Adică, ne spun sursele, George Maior, cel care de ani de zile se visează președinte al PSD, prim ministru sau chiar președinte de țară, în echipă cu Coldea, Kovesi și recent cu grupul Ponta, coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resursele pe care le mai au în sistem. Iar acțiunea de astăzi, împotriva viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, este doar o ultimă zvâcnire în bătălia pe care o duc împotriva PSD”, spune Codrin Ștefănescu într-o declarație de presă transmisă înainte ca DNA să facă cunoscut că solicită aviz și pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb, în același dosar cu Shhaideh.

Secretarul general adjunct afirmă totodată: „Știm de mult despre acest plan, suntem informați chiar și din interiorul a ceea ce numim statul paralel de toate ‘odioșeniile’ pe care le pun la cale, și îi anunțăm public că nu vor avea nicio șansă să ducă acest plan până la capăt. și în perioada imediat următoare este posibil să cerem revocări, demisii și anchete vizavi de toate declarațiile șocante apărute în ultimele săptămâni. Pentru că nu vom abdica niciodată de la promisiunile făcute românilor: democratizarea reală a României și aducerea în matca constituțională a tuturor instituțiilor statului. Punct”.

„De ce să-şi dea demisia?”

Senatorul PSD Paul Stănescu, liderul organizaţiei judeţene Olt, a declarat, la rândul său vineri, că situaţia vicepremierului Sevil Shhaideh va fi analizată luni în partid, menţionând că va susţine ca aceasta să nu demisioneze, întrucât beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.
„Orice cetăţean din această ţară, indiferent că are funcţie de ministru, premier, parlamentar, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, e dreptul unui om. Această situaţie probabil că o vom analiza în partid luni, ne vom întâlni cu toţii”, a spus Stănescu într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

Întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze din Guvern, Stănescu a răspuns: „ De ce să-şi dea demisia? E condamnată, are hotărâre definitivă şi irevocabilă, e condamnată să-şi dea demisia? Nu înţeleg de ce să-şi dea demisia? Nu trebuie să-şi dea demisia. Eu voi susţine ca Sevil Shhaideh să nu-şi dea demisia”.
„Atât cât o cunosc eu, nu e un om care să facă ilegalităţi. E cunosc de foarte mulţi ani şi nu cred că e în stare să facă ilegalităţi. Poate a greşit”, a mai spus Stănescu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul al Dezvoltării Regionale, s-a prezentat vineri la sediul DNA. Shhaideh a anunțat la ieșirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că are calitatea de suspect (vezi detalii aici).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.