Purtătorul de vorbe mincinoase

Imediat ce PNL a votat în favoarea candidaturii lui Klaus Iohannis la Preşedinţia României, PSD şi-a dezvăluit strategia pentru alegerile din noiembrie: liderul Partidului Naţional Liberal este omul lui Traian Băsescu. Considerând că preşedintele PNL l-a trădat pe Crin Antonescu, purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat: „Vom avea o candidatură construită pe minciună şi trădare. Românii nu se pot aştepta la nimic bun din acea candidatură. Este important, însă, că apele se limpezesc, iar candidatura domnului Iohannis pare din ce în ce mai clar o lucrare a laboratoarelor de la Cotroceni”.

Culmea este că are curajul să vorbească despre trădare purtătorul de vorbe al partidului al cărui preşedinte era prim-ministru atunci când 7,4 milioane de români au votat în favoarea demiterii lui Traian Băsescu. Referitor la lucrările care se fac în „laboratoarele de la Cotroceni”, nu Klaus Iohannis, ci Victor Ponta a semnat pe ascuns pactul de coabitare cu Traian Băsescu, în ciuda faptului că PSD a venit la putere cu voturile celor care hotărâseră că Suspendatul trebuie să-şi piardă funcţia. În ceea ce priveşte minciunile, nu Klaus Iohannis, ci Victor Ponta şi partidul domniei sale au minţit poporul cu televizorul în campaniile electorale din 2012 şi nu se mai pot opri din minţit nici în ziua de astăzi. La capitolul minciuni poate intra şi afirmaţia domnului Şova conform căreia candidatul Iohannis reprezintă creaţia domnului Băsescu.

Pentru fanii PSD nici nu este nevoie ca social-democraţii să spună că domnul Iohannis este omul domnului Băsescu, fiindcă ei oricum abia aşteaptă să-l aleagă pe candidatul social-democrat. Însă PSD-ului nu-i sunt suficiente voturile celor pe care, într-un fel sau altul, a reuşit să-i fidelizeze. Mesajul „Iohannis este omul lui Băsescu” ar putea să nu fie suficient pentru nehotărâţi şi pentru cei care, de obicei, votează cu alte formaţiuni politice. Mai mult, acest mesaj lipsit de acoperire ar putea să-i enerveze pe cei care sunt obişnuiţi să şi gândească, nu doar să ia de bun tot ce le spune un Dan Şova, de exemplu.

Dacă vor să câştige alegerile prezidenţiale, social-democraţii ar trebui să-şi schimbe discursul. Dar pentru asta e nevoie ca, pentru început, să-l schimbe pe purtătorul de vorbe mincinoase al partidului, un personaj lipsit de carismă, dar şi de credibilitate, după ce a reuşit să transforme Ministerul Marilor Proiecte în Ministerul Marilor Eşecuri şi după ce nu a fost bun de nimic ca ministru al Transporturilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.