Reacția lui Ponta la criticile Consiliului Fiscal

Premierul Victor Ponta a declarat luni, referindu-se la opinia Consiliului Fiscal în privința noului Cod Fiscal, că acesta întotdeauna dă avize negative de când este el la guvernare.

„Important este ca acum Codul fiscal, Codul de procedură să fie în dezbaterea Senatului, să se îndrepte, dacă e ceva de îndreptat. Consiliul Fiscal întotdeauna dă avize negative de când suntem noi. Ei sunt din 2010, au susținut politica economică a dlui Băsescu, a dlui Boc, au o altă gândire, ce să facem? Din câte știu eu, ei și-au dat aviz negativ și când am redus TVA-ul la pâine, și când am redus CAS-ul. Dacă ei gândesc economia așa cum a făcut-o dl Boc și dl Băsescu, e normal să nu ne întâlnim pe aceeași… Ne respectăm și cu asta-basta”, a declarat Ponta, la Senat.

Întrebat despre opinia FMI în privința Codului fiscal, Victor Ponta s-a justificat prin aceea că, în calitate de premier, are voie să-și asume niște responsabilități.

„Discutăm cu FMI și cu toată lumea. Așa a zis FMI și cu CAS-ul, să nu-l reducem, și l-am redus și a fost bine, așa a zis și să nu reducem TVA la pâine, și e bine. Faptul că, de fiecare dată în ultimii trei ani, am respectat absolut toate țintele de deficit bugetar, de reforme structurale, de creștere economică, de fiecare dată, ei ziceau că o să creștem cu 2, noi am crescut cu 3, astea toate sunt puncte pozitive „, a spus Victor Ponta.

Consiliul Fiscal a avizat negativ propunerea de modificare a Codului Fiscal al Guvernului, susținând că reducerile de taxe vizate ar duce la deviaţii de proporţii de la ţintele bugetare pe termen mediu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.