Realitatea TV, datorii la bugetul statului de peste 20 de milioane de euro

Evaziune Record: 4 premieri, 5 şefi ai ANAF şi nu mai ştim câţi miniştri de finanţe au patronat, timp de 6 ani, un caz de evaziune fiscala fără precedent, scrie site-ul b1.ro. În acest timp, ANAF-ul bloca conturile micilor companii pentru datorii imaginare sau pentru câţiva lei.

De la intrarea în insolvenţă, în 2011, Realitatea TV şi-a triplat datoriile la stat cu complicitatea unor judecători şi a şefilor ANAF.

Practic, Realitatea TV nu a plătit în cei şase ani de insolvenţă nici un fel de taxe şi impozite şi a continuat să funcţioneze. Mai cunoaşte cineva un caz asemănător?!

Pe 7 septembrie 2011, judecătorul sindic Mariana Moncea de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea debitoarei şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva Realitatea Media, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Realitatea TV şi Realitatea FM.

În acești șase ani, postul de televiziune nu a plătit nicio taxă și a cumulat datorii uriașe la bugetul statului. Conform ultimului tabel definitiv rectificat/completat al creanţelor, publicat pe data de 2 noiembrie 2015, datoriile societăţii la data deschiderii insolvenţei erau de aproximativ 26 de milioane de euro (117,3 milioane de lei), scrie paginademedia.ro.

De altfel, și Mugur Ciuvică a publicat, prin Grupul de Investigații Politice pe care îl conduce, mai multe documente care arată cum datoriile de la Realitatea TV către stat cresc la fiecare 3 luni cu încă 500.000 de euro.

În prezent, datoriile la bugetele de stat sunt de trei ori mai mari faţă de cele înscrise în tabelul creditorilor. În ultimul an, au crescut cu două milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.