Rebelii proruşi, canibalizaţi de camarazii lor din serviciile Moscovei

Serviciile Speciale ruse l-au lichidat pe liderul teroriștilor Igor Bezler, poreclinit „Diavolul”. Anunțul a fost făcut în această dimineață, 7 noiembrie, de către fostul consilier al ministrului ucrainean al Apărării, Alexandr Daniliuk.

„Potrivit informațiilor pe care le deținem, liderul unei dintre bandele te teroristi, Igor Bezler, “Bes”, a fost lichidat de către Serviciile Speciale ruse. Cauza pentru care a fost eliminat este refuzul de a se supune comandamentului militar rus, intenția de a recunoaște public faptul că bandele Gorlovsko-Makeevski dețin controlul asupra conglomeratului unor teritorii din Ucraina și intenţia de a căuta un compromis cu puterea ucraineană”, se arată în anunț.

Igor Bezler a este locotenent-colonel în trupele GRU, ale spionajului militar rus. S-a născut în Crimeea şi are cetăţenie rusă. A participat la războiul din Afganistan. După debutul conflictului din Ucraina, Bezler devine unul dintre liderii miliţiilor pro-ruse şi luptă în orasul Horlivka, ajungând mâna dreapta a lui Igor Strelkov, fost colonel GRU şi fost ministru al Apărării al Republicii Populare Doneţk.

În cazul în care se confirmă eliminarea lui Bezler, aceasta trebuie corelată cu demisia lui Strelkov şi dispariţia sa din viaţa publică a aşa-zisei republici populare Doneţk. Autorităţile ucrainene consideră că Bezler este cel care a ordonat doborârea zborului MH17, în luna iulie, vocea sa fiind indentificată în mai multe interceptări din acea zi. Nu este exclus ca Bezler şi Strelkov să fie vânaţi de foştii lor colegi din serviciile Federaţiei Ruse, care vor să se asigure că va fi păstrată tacerea asupra doborârii avionului, soldată cu 298 de morţi.

Publicaţia rusă Argumeti i Fakti arată însă, citând Interfax Ucraina, că serviciile secrete ucrainene nu confirmă, pentru moment, eliminarea lui Bezler. „Nu avem informaţii care sa confirme acest fapt. Putem spune doar că s-au intensificat luptele între bandele de terorişti”, spune purtătorul serviciului ucrainean de informaţii, SBU, Elene Ghitlianskaia.

Moartea lui Bezler a fost infirmată de purtătorul de cuvant al aşa-zisului Parlament al Novorusiei (confederaţia formata de “republicile populare” Doneţk şi Lugansk).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.