Regele Lear, cercetat disciplinar la TNB!

Știrea este aceasta: Mihai Constantin, unul dintre cei mai admiraţi şi telentaţi actori ai generaţiei sale, este chemat spre a fi “cercetat disciplinar” (!) în biroul directorului artistic al Teatrului Naţional Bucureşti. Motivul (perfect întemeiat): în cele ce urmează…

Desigur, dacă o înştiinţare precum cea din imagine ar fi apărut în anii ‘80, când actorii care purtau părul lung riscau să ajungă în penitenciarele statului, nimeni nu ar fi avut de obiectat (mai) nimic. Astăzi, la trei decenii distanţă de acele vremuri, postarea lui Mihai Constantin – extraordinarul interpret al Regelui Lear, în spectacolul Naţionalului bucureştean – îţi creează o stare de nedumerire şi indignare. Pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt la repetiţia despre care e vorba în “înştiinţare” am vorbit cu cineva din interior (surse din cadrul TNB), care ne-a explicat că îndrăgitul actor va fi sancţionat disciplinar pe bună dreptate, după ce pe data de 7 martie a lipsit de la repetiţia spectacolului regizat de Vlad Cristache. Mai exact, Mihai Constantin, fiul uriaşului actor George Constantin, ar fi refuzat să intre în distribuţie şi să vină la repetiţii fără a da explicaţii în acest sens! Practica, spun sursele noastre, este destul de frecventă, mai ales în rândul actorilor de prim rang implicaţi concomitent în mai multe proiecte. Astfel, aceştia semnează contracte pe bani frumoşi, dar refuză apoi (inexplicabil) să le mai onoreze. Faptul că aceşti actori au în spate un sindicat extrem de puternic îi face să fie destul de relaxaţi în astfel de situaţii, desfacerea contractului de muncă pentru indisciplină fiind ultima bornă a unui drum destul de sinuos…

Ilinca Tomoroveanu, directorului artistic al TNB, şi regizorul Vlad Cristache nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei noastre, în timp ce Mihai Constantin, pe care am reuşit să-l prindem telefonic, nu a dorit să comenteze subiectul, declarând însă că „nu e vorba despre nicio absenţă de la repetiţie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Toma Bolozan 12 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.