Reuniune istorică la Chișinău

Cei 28 de miniștri de externe ai Uniunii Europene sunt prezenți la Chișinău pentru a consemna intrarea în vigoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, potrivit RFI.

Oficialii europeni vor participa la cea de-a IX-a Reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), mecanism lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României şi Franţei, pentru promovarea intereselor şi vizibilităţii Republicii Moldova pe agenda europeană. Aceasta va fi cea de-a doua reuniune organizată la Chişinău, după cea din septembrie 2010.

Reuniunea Informală a Grupului pentru Acțiunea Europeană a R.Moldova a început la ora 10.00 la Palatul Republicii. La manifestație vor participa miniştri de Externe şi secretari de stat din cadrul MAE ale statelor membre UE, comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, precum şi directorul executiv al Departamentului pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, Luis Felipe Fernandez de la Pena.

Șeful Executivului de la Chișinău, Iurie Leancă, care aparafat Acordul de Asociere cu UE la Summit-ul de la Vilnius, apoi l-a semnat la Bruxelles va ține un discurs luni la reuniunea șefilor diplomațiilor europene. La eveniment va participa și președintele moldovean, Nicolae Timofti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.