Rezultate alegeri parțiale

Alegătorii au decis câştigătorii alegerilor locale parțiale pentru funcția de primar după ce funcţiile au rămas vacante ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor sau a decesului.

După centralizarea voturilor exprimate de alegătorii din Craiova, conform reprezentanţilor PSD, Mihail Genoiu este noul primar al oraşului. Potrivit numărătorii paralele, candidatul PSD a fost votat de 42,8% dintre alegători.

De asemenea, după numărătoare paralelă, candidatul PNL Marcel Romanescu a câştigat Primăria Târgu-Jiu, iar pentru funcţia de primar al municipiului Roman, judeţul Neamţ, Lucian Ovidiu Micu, care a obținut peste 11.000 de voturi.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat, de altfel, că liberalii au câștigat alegerile parțiale locale în cel puțin 16 localități.

„Am câștigat la Târgu Jiu, unde oamenii s-au convins că PSD aduce doar stagnare. Acolo, candidatul nostru, Marcel Romanescu, a intrat în peste 800 de scări de bloc! Victoria de la Târgu Jiu este încă o dovadă că rezultatele se obțin prin implicare și prezență pe teren. Din datele de până acum, PNL a câștigat în cel puțin 16 localități — în Alba, Arad, Argeș, Caraș, Brăila, Brașov, Ilfov , Gorj, Sibiu, Prahova, Neamț, Maramureș, Suceava și Vrancea. Am câștigat și la Fierbinți, Ialomița”, a scris Turcan, duminică seara, pe Facebook.

Update: ALDE anunță că a câștigat alegerile pentru primăriile din municipiul Moinești, județul Bacău, și orașul Băicoi, județul Prahova.

„Rezultatele provizorii arată că ALDE s-a impus în municipiul Moinești (județul Bacău), în orașul Băicoi (județul Prahova), în comuna Drăguțești (județul Gorj) și în comuna Șieu (județul Bistrița Năsăud), iar într-o serie de localități unde partidul a avut candidați pe liste proprii s-a clasat pe locul al doilea în preferințele electoratului, în fața candidaților PNL. Astfel, Valentin Vieru este noul primar al Municipiului Moinești, din județul Bacău, și a obținut 64% din voturi, Marius Constantin a câștigat Primăria Băicoi, din județul Prahova, obținând 51% din voturi, Ion Popescu a câștigat Primăria Drăguțești, din județul Gorj, iar Ionuț Timis Cifor este noul primar al comunei Șieu, din județul Bistrița-Năsăud”, se arată în comunicat.

În orașul Bușteni, județul Prahova, candidatul ALDE, Mircea Corbu, a obținut un rezultat foarte bun, cu peste 20% din voturi, clasându-se pe locul al doilea, devansând totodată PNL, precizează sursa citată.

Duminică, în 49 de localități din 32 de județe din țară au avut loc alegeri locale parțiale pentru funcția de primar.

La închiderea urnelor votaseră 207.458 persoane, reprezentând un procent de 33,04%. Cea mai mare prezență la vot a fost în Salaj – 81,53%, Caraș-Severin – 78,27% și Alba – 77,32%.

La Craiova, prezența la vot a fost de doar 18,57%, în timp ce la Târgu Jiu au votat 29,92% din alegători.

În municipiul Roman au votat 31,03% din alegători, în orașul Bușteni – 45,36%, în Râșnov – 46,54%, în Lupeni – 35,01%, iar în Moinești – 46,49%.

Pe listele electorale din cele 49 de localități unde s-au organizat alegeri parțiale au fost înscrise 627.910 persoane. De asemenea, aproape 5.000 de persoane au votat pe liste suplimentare, iar urna mobilă a fost solicitată în 1.613 cazuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.